Зетят на Дарина Павлова печели $ 500 млн. на година (ЕТО ЗАНИМАНИЕТО МУ)

3621
20 Юли 2014, 11:00


Пари при пари отиват, са казали хората. В абсолютен синхрон с тази поговорка се задоми и първородната дъщеря на Илия Павлов – Венцислава, научи HotArena.net.

 

Ако днес беше жив - създателят на „Мултитруп” щеше да се сроди с една от най-богатите фамилии в Арабския свят, тази на пионера в рекламния бизнес на Изток - Акрам Микнас, пише в. „Уикенд“.

 

Милионерската сватба се състоя миналата седмица във Флоренция, а не в Рим, както бе подвел българските медии дядото на булката и баща на покойния Илия Павлов, Павел Найденов. Организацията на събитието бе поверена на мащехата на булката, Дарина Павлова. Първа помощница на Мадам Мулти бе родната майка на Венцислава – Антоанета Чергиланова, с която навремето общият им мъж Илия се разведе, за да се омъжи за актрисата от Казанлък.

 

Въпреки, че се очакваше сватбата да се превърне в топсъбитие на което да присъстват видни личности не само от италианския, но и от световния елит, церемонията се оказа бутикова, без особена помпозност и разточителство. Самата Дарина бе приготвила над 120 000 евро и имаше готовност да организира тържество за няколко стотин души. Но новите й роднини, макар да разполагат с несметни богатства и да могат буквално да позлатят събитието, редуцирали списъка с гостите до най-близките роднини и приятели.

 

Безспорно изненадата на церемонията бяха Джордж Клуни и годеницата му Амал Аламудин. Холивудският актьор, с който Дарина се познава от преди, и адвокатката пристигнаха във Флоренция не по нейна покана, а по линия на младоженеца Тарек Микнас. От миналата седмица вдовицата на Илия Павлов и булката Венцислава официално се водят роднини на Амал Аламудин. Тя се оказа част от фамилията Микнас, а много скоро след нейната сватба, Павлови ще могат да се хвалят, че са рода и със самия Клуни

 

 Майката на Амал, Бариа Микнас, е сестра на Акрам Микнас, бащата на Тарек и тъст на Дарина Павлова. Адвокатката съответно е и първа братовчедка на зетя на вдовицата.

 

Именно Акрам Микнас поставил основите на бизнеса за милиони през 1968 г., създавайки с начален капитал от $ 7000 „Fortune Promoseven”. Днес фирмата е най-голямата рекламна агенция в арабския свят, има представителства в 16 страни в Близкия изток, над 1400 души персонал, а седемте хиляди долара са прерастнала в империя с интереси не само в рекламата, но и в бизнеса с недвижими имоти и хотелиерската индустрия, за 125 милиона долара.

 

Към настоящия момент тъстът на Дарина Павлова е притежава 80% от компанията, а останалите 20 са поделени между зет й Тарек и неговия брат Карим Микнас. Клиенти на фамилията Микнас са Националната банка на Саудитска Арабия, световни гиганти като „Кока Кола”, „Жилет”, „Ленд Роувър”, „Сименс”, които само за една реклана кампания плащат суми от порядъка на 10-20 млн. долара.

 

От 2005 г. насам чрез дъщерната фирма „Promoseven Sports Marketing” Тарек Микнас и баща му са активни спонсори на азиатските игри, наливат пари и в тениса в Дубай като годишно това подразделение на империята трупа печалба от най-малко 20 млн. долара.

 

Чрез друга фирма на омпанията-майка, „Seven Leisure”, специализирана в хотелиерството, хранителния и развлекателен бизнес, съпругът на Венцислава Павлова управлява няколко хотели и ресторанти, яхтено пристанище в Бахрейн. Фамилията Микнак е единственият партньор на „Макдоналдс” за Ливан. Според последни данни годишният оборот за холдинга и всичките му дъщерни дружества възлиза на 500 милиона долара.

 

„Когато татко е отворил фирмата, рекламната индустрия в Арабския свят все още е прохождала. Дядо е бил твърдо против баща ми да се занимава с това, защото към тази професия не са се отнасяли с доверие. Баща ми направил големия удар, когато се запознал с индустриалец-производител на пилешко месо от Ливан. Изготвил мащабна кампания, след като бизнесменът му се доверил.

 

После се оказало, че не е сбъркал – рекламата предизвикала истерия и продажбата на пилешко месо се увеличила с пъти, а в продължение на 5 години птицефермата била №1 на пазара. В нашия бизнес това е бил най-великият момент, след който баща ми е натрупал първия си милион”, разказва началото на семейната империя Тарек Минас.

 

Фамилията притежава и частен музей на античното изкуство в Бахрейн. Тъстът на Дарина Павлова е запален колекционер на часовници, литографии на британския художник Дейвид Робърт и ретро автомобили. „Вече имаме над 30 уникални коли. Може пък и в България да открием някой експонат, когато посетя страната ви”, споделил Тарек Минас пред БГ-групичката, поканена от Дарина на сватбата на щерка й.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени