Чудо! Куче пое върху себе си левкемията на 15-годишно момиче

3632
08 Декември 2012, 11:06


Истинско чудо изживява 15-годишната Дария Палот преди година. Тя е спасена от левкемия от немската си овчарка Голди, научи HotArena.net.

 

Миналият септември Дария се върнала от училище и споделила със семейството си, че се чувства много зле. Веднага е заведена на лекар, а изследванията потвърдили най-лошите страхове на родителите — левкемия в напреднала фаза.

 


Медиците веднага назначават лечение, но шансовете на момиченцето да пребори болестта са минимални.
Само за няколко седмици състоянието й рязко се влошава и по всичко изглежда, че болестта ще надделее. През цялото време над малката Дария обаче бди немската овчарка Голди.

 


Чудото става след четвъртата процедура, когато изненадващо детето се подобрява и започва да се възстановява изключително бързо. Всички са на мнение, че това е истинско чудо, което получава доста странно обяснение — когато Дария започва да се подобрява, немската овчарка се разболява от смъртоносната болест.

 


„Нямам друго обяснение, освен че Голди пое болестта на дъщеря ни“, убедена е майката. „Може би това на някого му се струва смешно и нелепо, но ние сме убедени, че е точно така.“

 


Домашният любимец толкова много обичал малката си стопанка, че бил готов на всичко за нея. Майката на Дария подкрепя теорията си с поемането на болестта и с факта, че никой от лекарите не давал надежди Дария да се спаси.

 

 

Истинска радост настъпила за семейството, когато преди няколко месеца и немската овчарка успяла да пребори левкемията. А Дария от благодарност е обещала да се запише като доброволец към някой приют за бездомни кучета, за да помага на изоставени животни, пише „България Днес“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени