Джендъри налазиха „Лили Рибката”

1305
12 Февруари 2018, 13:50Чутовен скандал се заформя около най-новия детски филм „Лили Рибката”. Възмутени потребители откриха скрита джендър пропаганда в лентата, научи HotArena.

Филмът, който разказва историята за едно момиченце с вълшебни сили, стана обект на остри критики относно сценария.

Във форумите се появи гневен коментар от потребителка, която видя препратки към актуалния джендър проблем.

Родители помислете добре, преди да заведете децата си на този филм. Тук се разказва историята на едно момче, което всъщност е момиче. Гледайки филма даже изпаднах в гняв, депресия заради пропагандата прикрита в детска приказка”.


Режисьорът на филма отговори с открито писмо на обвиненията. Той заяви, че сценарият е писан преди повече от 8 години и няма никакво отношение към настоящите социални въпроси.


„Филмът няма за цел да се вписва в дебатите за третия пол. Разбирам, че темата, която вълнува госпожата е наболял
обществен проблем, но тя няма връзка с филма.

Лентата е резултат единствено на артистичното ми въображение и свободата на фантазията ми и не е направен под ничий диктат. Нито има за цел да прокарва социално-политически внушения.Целта му е да доближи възрастните до децата им, да попречи на елементарната омраза към различните / не тълкувайте думата откъм „джендър” страната й–различните могат да са много повече и се намират извън актуалния дебат за броя на половете/, казва още той, цитира „Телеграф”.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени