Елена от „Мастър шеф” тежала 39 кг. (Била анорексичка, хранела се само с ябълки)

3198
25 Април 2015, 13:00


Елена Петрелийска, която е една от претендентките за голямата награда от 100 000 лв. в кулинарното шоу по Би Ти Ви „Мастър шеф”, е минала през ада на анорексията, узна HotArena!

 

Още по време на кастингите Елена само загатна за драматичната си битка с тежкото заболяване.

 

„Уикенд” обаче разбра, че в най-критичния момент от болестта си, Елена е тежала едва 39 килограма, колкото е теглото на второкласник. Чаровната блондинка, която бързо се превърна във фаворит на зрителите, била на 15 години, когато спряла да се храни.

 

„Аз бях едно момиче, което тежеше 47кг., най-много съм достигала до 51 кг. След което стигнах до критичните 39 кг. Сама осъзнах, че нещо не е наред. Имах изкривена представа за това какво е красиво и какви трябва да бъдат постиженията на едно 15-годишно дете.

 

Аз смятах, че трябва да имам изключително много постижения във всяка една област, да изглеждам максимално слаба, което за мен означаваше красиво. Имах период, в който бях само на ябълки и вода. Адски ми се ядеше сладко и изяждах голямо количество мед.

 

Успявах много добре да заблудя родителите ми, защото постоянно бях заета – на училище и на всякакви видове курсове”, споделя Елена.

 

В един момент отслабването й било толкова драстично, че тя нямала сили да стане от леглото. Постепенно започнала да се храни и да готви. „Да започнеш да се храниш е в пъти по-трудно от това да спреш да ядеш.

 

Много е трудно, когато един организъм е спрял да приема разни храни, ти да започнеш да му ги даваш отново. Тялото не знае как да реагира, случва му се нещо, което не му се е случвало години наред”, разказва Елена, която вече обича да похапва и не се лишава от нищо.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени