Финансовата криза в България фалира билбордовете!

1388
26 Февруари 2013, 15:47


Празни бели платна „красят“ улиците на градовете. Финансовата криза у нас фалира и билбордовете, научи HotArena.net. С повече от 50% са намалели наемите за билбордовете, което удря най-вече върху приходите в Общините.

 

Все повече фирми изнемогват в плащането на наемите за билбордовете и развалят договорите си с общините. Отделно расте броят на некоректните платци и междуфирмената задлъжнялост. „От това губи не само бюджетът на Общините, но и частните фирми и рекламните агенции“, алармират от кметствата.

 

Проблемът датира отдавна, още от началото на кризата. Преди повече от 5 години, в края на 2007 година фалира една от най-големите рекламни и модни агенции у нас – „Джей Моделс“. Заради резкия спад на рекламните кампании и промоции, липсата на печатна реклама и драстичното намаляване на хонорарите за тв реклами, се наложи фирмата да бъде заличена.

 

Кризата при рекламните агенции води само до задълбочаване на кризата и в частните фирми, и в Общините. Когато няма реклама, бизнесът затъва, интересът на клиентите се губи. Общините пък разчитат на приходите от наеми на билбордове и при невъзможност за плащане от страна на фирмите, паната се махат принудително.

 

Едно от решенията на проблема може да бъде отпадането на задължително сключване на контракти между фирмите и Общината. Ако фирмите рекламират без договор, а само срещу такса, ще се чувстват по-спокойни да инвестират, разсъждават общинари. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени