Кампания обедини бивши наркозависими, артисти, прокурор и дамите на Зонта клуб Пловдив

923
14 Ноември 2014, 17:24


Кампанията „Не на дрогата”, в която се включиха обичани артисти от Пловдив, зарази с идеята си учениците под тепетата и дамите от Зонта клуб Пловдив. 

Деветокласниците от Езикова гимназия „Пловдив” и Езикова гимназия „Иван Вазов” бяха първите, които участваха в дискусиите „Зонта казва Не” и се обявиха против вземането на наркотици.

В началото на срещата тийнейджърите се запознаха с проекта „Линията на живота”. Той започна със създаването на едноименна песен с участието на Веси Бонева, Тодор Гаджалов, Стелиан Димитров-Faked stars и Liter Jack. Учениците видяха и предпремиерно видеоклипа на парчето.  Защо според тях не е модерно вземането на опиати пък обясниха самите изпълнители. „Влезете ли в играта, трудно се излиза. Представете си 5-6 часа да не сте във вайбър, фейсбук или скайп. Такова е пристрастяването и към дрогата”, обърна се към тях актьорът Стелиан Димитров, който стартира целия проект след смъртта на негов близък приятел след свръхдоза. Наркотици е имало на една ръка разстояние от Веси Бонева и Liter Jack, но са устоявали на изкушението. Това не ги е направило по-малко талантливи или успешни на сцената, съгласиха се тийнейджърите. „Животът се преобръща, от вас зависи какви хора ще изберете да бъдете”, категорични са артистите.

Как се става наркоман, какви хора стават зависими и има ли връщане назад – това бяха най-честите въпроси на деветокласниците към представителите на сдружение „Рето-Надежда”, чиито членове са предимно бивши наркомани. Те предупредиха младежите, че се започва от на пръв поглед най-невинния наркотик и никой не е застрахован, че няма да стигне дъното. Имало случаи, когато дрогата се сипвала тайно в питието и неусетно те въвличат в играта.

Тежката артилерия в дискусията беше прокурор Анна Викова, която обясни на учениците какви проблеми със закона могат да си докарат на главата, ако бъдат хванати с дрога. Предупреди и че в каква друга схема могат да бъдат замесени, а именно да бъдат натопени за дилъри. Например, ако без да знаят пазят стоката на техен познат, а после той ги издаде на полицията, за да спаси себе си. 


ЕКСКЛУЗИВНО!!! Невероятното отслабване на Ваня Червенкова вече е постижимо от всеки с уникалния й продукт – BEVARED! Вижте и кои звезди се вталиха с добавките! Поръчайте ТУК!


Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2017. HotArena | Всички права запазени
php ram used: 4.4 mb
total execution time: 38.297891616821 miliseconds
mysql execution time: 29.314994812012 milliseconds