КОРУПЦИОННА афера! Бизнесмен взриви медиите с разкрития срещу Столична община (ВИДЕО)

9421
10 Март 2014, 13:12


Бизнесмен протестира по нестандартен начин срещу корупция в Столична община, видя HotArena.net.

 

Симеон Даскалов взриви медиите с разкрития за афери, като спусна огромен билборд от последния етаж на сграда.

 

„На вниманието на прокуратурата медиите и цялата общественост! Грандиозен строително-измамен скандал! Тази сграда е блокирана заради документна измама, извършена от скандално измамните фирми „ ХУФУ“ ЕООД и „Армстройинвест“ ЕООД в съучастие със служители на район „Витоша“ СО, прикривани от кмета на София Йорданка Фандъкова и арх. Влади Калинов, директор на Дирекция „ОСК“! За повече информация: Facebook – Сграда Драгалевци!“ Този надпис върху черен билборд виси на сграда в Драгалевци.

 

А скандалът е толкова грандиозен, че замесените, сред които самата столична кметица Йорданка Фандъкова, са дадени на прокурор. Тя, заедно с директора на Дирекция „Общински строител контрол” Влади Калинов, ще отговаря за строителна измама за над 400 000 лева.

 

А опареният собственик на фирма „Прима СД“ ЕООД Симеон Даскалов далеч не е единственият ужилен.

 

ХУФУГЕЙТ

 

Главното действащо лице в далаверата е Димитър Атанасов, управител на строителната фирма „Хуфу” ЕООД. Същият Атанасов е бил и управител на дружеството „Ситиком”, което завлече преди 10 години хиляди българи с милиони срещу лъжата, че ще имат собствено жилище. Шеф на „Ситиком” беше ексцентричният бизнесмен Симеон Симеонов, пръв приятел на бившият кмет на София и премиер на България Стефан Софиянски. Все още хиляди хора помнят девиза на фирмата „Строим до дупка”. И те наистина правиха така. „Ситиком” събираше предварително пари от новодомци с големи обещание за супер жилища, правиха една дупка и после се чупеха. И до днес срещу дружеството се точат хиляди дела.

 

Към днешна дата срещу бившия управител на строителната пирамида Димитър Атанасов има заведени десетки сигнали в МВР, прокуратурата, включително и в европейската служба за борба с измамите ОЛАФ.

 

Всичко започва през 2007 г., когато Симеон Даскалов купува парцел от 1660 кв. метра в „Драгалевци”. В бума на строителния пик през онези години, такава инвестиция беше нещо нормално. Поляната е взета, за да се построи блок върху нея, а апартаментите да се продадат.

 

През 2008 г. Даскалов като инвеститор подписва договор с фирма „Хуфу” за строителство на блока и с  „Армстройинвест” ЕООД за строителен надзор. Първата копка е направена в началото на 2008 г. Срока на завършването на жилищната кооперация е 300 дни. Както си му е реда за доказани с времето строителни лъжци, срока не е спазен.

 

През 2010 г.  сградата е все още на акт 14, на която остава и до днес. Инвеститорите от „Прима СД“ ЕООД започват да правят ревизия на строителите. И лъсна истината- „Хуфу” са ги преметнали с цели 400 000 лв. като са давали протоколи за плащане за измислени материали и услуги.

 

Върхът на сладоледа е, че повечето издадени до тук документи за сградата са фалшиви или с невярно съдържание. Всъщност се оказва, че целия акт 14 на сградата е пълно менте. Акт 14 е така наречения груб строеж. Документ, че той е извършен по предварително одобрения архитектурен план от община „Витоша”. Издава след като комисия чиновници е посетила обекта и го е видяла с очите си. Всички хубаво, но Симеон Даскалов установява, че цялата конструкция на блока му няма нищо общо с въпросния план, а дори и строителите са вдигнали един етаж отгоре абсолютно незаконно, за да му вземат повече пари.

 

Хваналият се за главата бизнесмен веднага подава сигнал в прокуратурата, пише на ДНСК и община „Витоша” с молба да дойдат на място да констатират нарушенията. От следващите действия пък лъсват други корупционни зависимости- тези между „Хуфу” и общинските чиновници. Първо от община „Витоша” издават документ след направена проверка, че всичко по сградата е ок и няма място за мрънкане. После архитект Влади Калинов, който е директор на дирекция „Общински строител контрол”  към Столична община издава становище, че при покрива на блока наистина има някакви изменения от първоначалния план, но не било нещо съществено като отклонения.

 

Заплетеният казус Симеон Даскалов пробва да го разплете, чрез многобройни писма и жалби до къде ли не - Министерство на регионалното развитие и благоустройство, Столичната община, Дирекция „Национален и строителен контрол” и прокуратурата.

 

Така например на 13 май миналата година Даскалов пише на кметицата Йорданка Фандъкова писмо, в което директно посочва, че архитект Влади Калинов безспорно участва в корупционна схема за прикриване на престъпления на общински служители, строители и строителен надзор. В жалбата са посочени подробно конкретни факти и хронология на далаверата. Отговор от иначе усмихнатата Фандъкова няма и до днес.

 

„Реално, чрез построяването на един етаж отгоре на блока ми, той става незаконен. Никой обаче не иска да признае това, защото по този начин ще признаят, че чиновниците от община „Витоша” и архитект Влади Калинов са извършили престъпления. Аз всъщност съм може би единствения собственик на сграда в България, който сам иска да му се бутне надстроен етаж, но не ми разрешават”, разсъждава Симеон Даскалов. А отговора на въпроса защо е много лесен. Ако блока му в кв. „Драгалевци” се узакони както е сега той изгаря с 400 бона. Ако пък се обяви за незаконен- изгарят чиновниците и строителя. За сега битката се печели от вторите.

 

Съд до дупка

 

В сигналите до прокуратурата подробно е описана изключително скандална схема, чрез която човека на Фандъкова Калинов участва в афера за 400 000 лв. и създава условия за зверска корупция в Общината.

 

Прокуратура е официално сезира и за престъпни действия на Влади Калинов – директор на Дирекция „Общински строителен контрол “, Радослава Донева – главен архитект на район „Витоша“ и Марин Проданов – главен инженер на същия район.

 

HotArena.net следи развитието на случая…
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ужилен от община Витоша
преди 2 години
-1
Вярно е! Община Витоша и покровителите им от СО,Строителен контрол и,Прокуратурата са организирана престъпна група за кражба на имоти..Инж. Марин Проданов,Влади Калинов и арх.Радослава Бонева са скандално известени с участието си в далаверата.Стотици са хората ,чиито имоти са отнети с измамни документи от тези общински служители. Да не говорим за общинските и държавни имоти ,които са направо подарени на силните на деня. Затова нищо не им се случва въпреки многобройните жалби в полицията и прокуратурата.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ужилен от Симеон
преди 3 години
-1
Симеон Даскалов и приятелката му Таня са престъпници! Аз съм една от ужилените от него собственици.Платили сме си жилищата ,а не можем да влезем в тях.ПЛАТЕНИ НА СИМЕОН,а не на строителя или надзора! Някои от жилищата е продал по НЯКОЛКО пъти!!!Е Симеоне-това ли е ЧЕСТЕН БИЗНЕСМЕН???Честен,който плюе по прокурори и институций,а преди време ни заяви цитирам\"С прокурори ли ме плашите бе- че аз тия всичките съм ги плащал!!!\" Интересен и факта ,че всички измами са с участието на техният нотариус РОСИЦА РАШКОВА,която е изповядвала сделките им без да разполагат и предоставят необходимите по закон документи!Време е прокуратурата да се заеме и с нея,за да видим ,че законите наистина са за всички,а не само за нас простосмъртните данъкоплатци. Излиза ,че закона в България защитава престъпниците,който безнаказано се разхождат и сочат с пръст други престъпници,а потърпевшите от това беззаконие сме ние!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Meto
преди 3 години
-1
Кой търси справедливост Симеон ли? Как търси справедливост като краде строителната документация от общината ли? Или след като чупи покрива на новопостроена сграда пред погледите на тези които е излъгал да купят апартаменти в нея? Хайде стига сте баламосвали шараните...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Независим
преди 3 години
-7
Ако проверите "Тони" в т.нар. от Вас "Чичко Гугъл" за подобен случай в гр.Пловдив за запечатана сграда от ДНСК , след 14 години , като хората са живяли в нея и цели семейства се оказват на улицата заради "НЕЗАКОНЕН Строеж" то едва ли Вие и такива "Неграмотни ", като Вас щяха да пишат Глупости под статийте....сега като се замисли човек ,може би Инвеститора е трябвало да се ОТЪРВЕ от НЕЗАКОННИЯ СТРОЕЖ И СЛЕД ВРЕМЕ ВИЕ ДА СИ БИЕТЕ ГЛАВАТА В СТЕНАТА е не той да търси справедливост!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Grajdanin
преди 3 години
-1
Споко, той Бойко Борисов идва на власт скоро и ще ги прибере най-накрая тези на топло където им е мястото...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Бойко Борисов
преди 3 години
-1
"Ако беше прието моето предложение всеки, който прави бомби да влиза в затвора за 10 г., сега нямаше да го жалим, че ръката му я няма. Така ще става, като няма от какво да се плашат бандитите", коментира главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов Юни 2003. Stava vapros za brata na Simeon Daskalov, koito sashto e kriminalno proiaven. Pravete si smetkata kolko sa mu vinovni Gerb.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
анооним 11
преди 3 години
0
Не си само ти приятелю измамен много са по схемата с гл.архитекти и тем подобни ако знаете колко апартаменти са продадени точно на такива етажи просто ум щети заѝде за голямо съжеление това е деиствителна БЪЛГАРИЯ за което сигурно сме си виновни ние така ще кажат повечето чиновници..
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ужилен
преди 4 години
-1
проверете първо Симеон Даскалов какъв измамник е,колко хора е завлякъл и тогава публикувайте,а между другото покрива си го събори именно той
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Тони
преди 4 години
-1
Тони11.03.2014 То хубаво следите случаите.... ама поне да бяхте чукнали...при чичко Гугъл... Тогава ще ведите обратната страната на нещата.... Проверявайте си информацията! Човекът неколкократно препродава жилища, които вече е продал.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Тони
преди 4 години
-1
То хубаво следите случаите.... ама поне да бяхте чукнали...при чичко Гугъл... Тогава ще ведите обратната страната на нещата.... Проверявайте си информацията!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени