Нов музей ще пази и популяризира българското наследство

612
28 Февруари 2013, 13:39


Нов музей ще пази българското наследство, като реставрира и експонира исторически ценности. Тази добра новина научи HotArena.net от първоизточници. Целта на проекта е да се съберат на едно място, реставрират и представят пред обществото различни ценни предмети от миналото, произведения на изкуството и културата, както и други експонати с важно историческо значение.

 

Към проекта вече са привлечени редица местни културолози и археолози, които да съдействат за неговото реализиране.

 

Идеята за опазването на българското чрез музей за ценни експонати е на Светльо Кантарджиев и фондация „Мизия“, която се занимава именно с подобни патриотични инициативи. Нейната цел е не само да популяризира родните традиции и наследство, но и да помогне за развитието на българското изкуство, привличайки нови таланти.

 

В музея, освен изложби на старинни експонати, ще могат да се видят и нови творби на млади български автори. Повечето са завършили или все още учат в НХА, като им се удава уникалния шанс да развият таланта си и да популяризират творчеството си.

 

И все пак най-важната и основна задача за създаването на музея е опазването на българското културно и историческо наследство, подчертават учредителите на проекта. Цел номер 1 си остава съхраняването, популяризирането и бъдещето развитие на родните ценности и културно наследство, категорични са инициаторите.


ЕКСКЛУЗИВНО!!! Невероятното отслабване на Ваня Червенкова вече е постижимо от всеки с уникалния й продукт – BEVARED! Вижте и кои звезди се вталиха с добавките! Поръчайте ТУК!


Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2017. HotArena | Всички права запазени
php ram used: 5.44 mb
total execution time: 52.16908454895 miliseconds
mysql execution time: 17.959594726562 milliseconds