Открийте четирите основни принципа на успешната връзка

1836
21 Юни 2012, 13:39


Любовта е прекрасно чувство, особено ако е споделена. Но връзката с любимия човек има нужда от поддържане в противен случай започва да се разпада.

 

 

Най-често двойките се разделят заради липсата на комуникация между партньорите. А разговорът е важна част от всяка връзка, пишат от Ivet.BG.

 

 

Ето няколко съвета как да проведете добър и искрен разговор с партньора си и да съживите връзката си.

 

 

Изслушвайте се един друг

 

 

Много често влюбването активира у вас мита за безусловната любов. Струва ви се, че сте открили човека, който да изпълни най-съкровените ви мечти, който ви разбира без думи и който има същите нужди и желания като вас.„Аз“ се заменя с „Ние“ и често пъти очакваме, че предпочитанията и желанията на половинката ни са същите като нашите.

 

 

Но вместо да приемате за даденост, че партньора ви иска същото, което и вие, попитайте го какво наистина мисли по конкретен въпрос. Отнасяйте се към него като към самостоятелна личност и не очаквайте да знае вашите чувства и мисли.

 

 

Вместо разочаровано да се оплаквате, че мъжът ви не ви разбира, споделете чувствата си и дайте възможност и на другия да изрази мислите и чувствата си. Ако ревнувате, признайте си откровено, но не очаквайте от него вече никога да не погледне към друга жена.

 

 

Оценете връзката си

 

 

Дългогодишното съвместно съжителство често пъти ви свързва повече от колкото предполагате. Съпрузите често боледуват от сходни заболявания, имат едни и същи навици, стойки и дори житейски принципи. Затова не се изненадвайте, че вашата емоционална нагласа се отразява и върху половинката ви.

 

 

Не си отправяйте обвинения, когато се карате. Не обвинявайте половинката си по време на спор, дори и да ви е изневерил. И акцентирайте спора си само върху конкретна тема. Изясняването на други наболели проблеми по време караницата, понякога може да доведе до остър конфликт и дори до силови действия.

 

 

Не прехвърляйте отговорността за съвместния си живот само на единия от вас. И двамата сте отговорни за целостта на връзката си. Думи като „Ако той ме беше послушал и беше направил така, както му казах…”, често пъти водят до оправдано бездействие. Не налагайте непрекъснато мнението си върху вашия партньор и може да останете приятно изненадани от промяната.

 

 

Разговаряйте

 

 

С натрупването на годините съвместен живот, все повече се концентрирате върху материалните неща? Планирате ремонт на жилището, почивка, покупка на нова кола или телевизор. И имате чувството, че важните, близките разговори са много по-малко. А когато се опитате да започнете такъв половинката ви само кима утвърдително.

 

Бъдете откровени един с друг. Колкото и болезнена да е темата на разговора, тя дава шанс да разкриете собствените си нужди, както и да разберете тези на партньора. Освен това с тези искрени диалози ще имате възможност да изградите едно автентично „Ние“.

 

 

Изслушвайте партньора си. Ако любимият ви е решил да бъде искрен с вас, дайте му шанс да се разкрие. Опитайте се да разберете неговата гледна точка — тогава може би няма да ви се иска да го промените.

 

 

Бъдете спонтанни и емоционални

 

 

Във връзката ви се е натрупала твърде много рутина? Разчупете я със спонтанност и хубави емоции. Описвайте чувствата си ярко и картинно,  избягвайте клишетата. Защо вместо „Чувствам се страхотно“, да не споделите малко по-образно емоциите си. Като например с „Напоследък се чувствам като малко момиче, което е видяло под елхата голяма кукла, за която е мечтало цяла година.”

 

 

Спомнете си хубавите съвместни преживявания от първите години на връзката си и ако можете ги изживейте отново. Подобни разходки из алеята на спомените ще върнат топлината в отношенията ви.

 

 

Напишете му писмо. Трудно ви е да говорите за връзката ви или разговорите са започнали да ви доскучават? Излейте емоциите и чувствата си на хартия. Може би тогава той наистина ще разбере, какво искате да му споделите.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени