Петя Раева подпомогна деца-диабетици с благотворителна изложба

1516
24 Ноември 2015, 16:26


Над 25 картини, шаржове, книги и други произведения на изкуството бяха изложени на търг с благотворителна цел в рамките на изложба, целяща да подпомогне деца с диабет тип 1, организирана от асоциация „Докосни дъгата“, чийто председател е Петя Раева.

Всички средства от продадените на събитието вещи постъпиха във фонда на кампанията „За нов живот“ на „Докосни дъгата“, чиято мисия е събиране на средства за закупуване на инсулинови помпи и консумативи за деца-диабетици в затруднено положение и повдигане на обществен дебат за поемане на скъпите клинични средства от Държавната здравноосигурителна каса.

Петя Раева допринесе за каузата и предоставяйки свои продукти – трапезната вода New Green Line и вината New Green Line – средства от продажбата на които също отидоха за благородната мисия.

„Броят на болните от диабет у нас е половин милион. За държава с размерите и населението на България това е повече от бедствие. Мисията ни на първо място цели осигуряване на един по-щастлив и качествен живот на децата с диабет тип 1, чието нормално съществуване е просто невъзможно без инсулиновите помпи. Те обаче, от своя страна, са изключително скъпи, което прави набавянето им от едно средностатистическо семейство почти непосилна задача“, обясни Петя Раева пред камерата на Канал 3.

Водещи на събитието бяха актьорът Веселин Плачков и певицата Мариана Попова – лица на кампанията „За нов живот“. Мариана използва случая да представи и новото си видео – „Бяло“ – посветено на децата с диабет тип 1 и на каузата на кампанията. “. Сред присъстващите се откроиха останалите членове на „Докосни дъгата“ баронеса Денислава Ангелова и Елена Дикова, както и множество представители на политическия и бизнес елит у нас.

До този момент асоциация „Докосни дъгата“ успява за закупи и дари на деца с диабет тип 1 осем инсулинови помпи. Благодарение на усилията на членовете на асоциацията, Надзорния съвет на НЗОК свика събрание, на което се реши, че консумативите за инсулиновите помпи ще се поемат от държавата, което е поне частично облекчение за болните у нас и техните семейства.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени