Предсрочно! Излекувалият се от зависимости Симеон ПЕЧЕЛИ „Мастър Шеф” (Финалът е заснет отдавна)

2994
07 Май 2015, 15:26


Симеон Червенков е големият победител в кулинарното състезание „Мастър Шеф”, разбра HotArena!

 

Развоят на ожесточеното съревнование отдавна е известен, но се пази в пълна тайна, за да не секне зрителския интерес. Тъй като шоуто се излъчва на запис, всички участници и служители в предаването са задължени да мълчат със специална клауза в договорите си, пише „Уикенд“.

 

В коридорите на Би Ти Ви обаче открай време се коментира кой е щастливецът, спечелил 100 000 лева награден фонд от „Мастър Шеф”.

 

Първият български „Мастър Шеф” е 33-годишният Симеон Червенков, който впечатли зрителите не само с кулинарните си умения, а и с личната си история. Софиянецът, който по професия е IT-специалист, претърпял на младини сериозен сблъсък с наркотиците. Симеон бил на 14 години, когато за първи път започнал да употребява упойващи вещества.

 

Тогава тренирал усилено бокс, но спортните му занимания се оказали недостатъчни, за да го държат далеч от пороците. „За съжаление с големите лапи тази зависимост ме докопа”, казва Симеон.

 

На 18 години той вече е зависим към наркотиците, а ужасените му родители отчаяно търсят начин да го спасят. Днес талантливият столичанин им е благодарен за борбеността и усилията, тъй като именно благодарение на тях успява да се върне към живота.

 

„Много е тежко за едно дете на толкова крехка възраст да му се случат такива работи. Не можеш да кажеш: „Не”, пристрастяването става много бързо”, споделя Симеон и съветва младите да търсят емоции в реалния живот, - „А не изкуствените, които ти причинява едно хапче или прахче”.

 

С помощта на родителите си на 18-годишна възраст Симеон постъпва в комуна в Италия. Трябва да се справи не само с последствията от зависимостта си. Налага се да свикне с различната обстановка и нови хора, както и да се съобразява със строги правила. Докато живее в комуната, Симеон има право на едно писмо на месец, а с родителите си може да се вижда веднъж на половин година.

 

Било му трудно да се приспособи повторно към нова среда. А тя била нова, тъй като докато живеел в Италия, не поддържал никаква връзка с приятели и познати в България. Симеон обаче се справил. Започнал отново да тренира бокс, преборил се за диплома за IT-специалист, но голямата му мечта си останала готвенето. Именно тя го отвела в „Мастър Шеф”.

 

Симеон се включи в шоуто след като премина успешно два кръга на пресяване на участниците. На кастинг за състезанието се явиха над 1000 души, от които бяха избрани 80, по-късно редуцирани до 16. До броени дни ще стане официално ясно кой от останалите състезатели е победителят в „Мастър Шеф”. „Уикенд” научи в аванс – това е Симеон Червенков.

 

По всяка вероятност той ще използва наградата, за да сбъдне голямата си мечта, а именно да има собствен ресторант. Младият мъж вече дори избира помещение за заведението си.

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени