Преслава окраде македонска певица (СРАВНИ ДВЕТЕ ПЕСНИ)

4725
30 Януари 2013, 12:55


Редакторска плесница

 

Преслава нагло окраде песента на македонската певица Сузана Гавазова, сигнализира възмутен читател на HotArena.net. Новото парче на българската фолк дива „По моята кожа“ е копи-пейст на „Пияна и влюбена“ на Сузана.

 

Тъй като към песента на Преслава все още няма видео, добричлийката не е успяла да крадне и идеята за клипа на македонката.

 

Мелодиите към двете парчета обаче са едно към едно. Музиката към „По моята кожа“ е изцяло крадена от „Пияна и влюбена“ на Сузана Гавазова.

 

Дали Преслава е откупила правата за музиката към „По моята кожа“, или по комшийски е решила да я използва, не е ясно.

 

Естествено, че това не е прецедент в историята на българския поп фолк. Специално на Преслава й стана навик.

 

Припомняме, че неотдавна HotArena.net отново сигнализира за нагла кражба на дивата. Песента на фолк дивата „Разкрий ме“ копира едно към едно музиката на Godinu dana 300 kafana на сръбския певец Дарко Лазич. И още! Парчето на родната звезда "Право на влюбване" изцяло бе заимствало музиката от песента "Stupid in Love" на Риана. Но Преслава далеч не е глупава – нито в любовта, нито в професията си, тя подхожда хитро – не хаби средства за авторски неща.

 

Всъщност почти няма чалга песен, която да залага на собствено звучене и авторска мелодия. Още от зората на поп фолка всичко е крадено от сръбски и гръцки изпълнители. Как се урежда авторското право, не е ясно.

 

Факт е, че в чалгата отдавна има криза и певиците не могат да си позволяват да плащат за авторски неща. Затова чалгаджийките чакат някой от балканските им колеги да направи хит, а те да го вземат наготово. Така е по-лесно и по-рентабилно! И повече по български.

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени