Сашка Васева отказва да пие лекарства (Певицата признава само народната медицина)

1255
29 Октомври 2017, 12:00


Дупнишката Мадона Сашка Васева не взема лекарства повече от 20 години, разбра HotArena.


Тя предпочита да лекува себе си и хлапетата си по народни методи, които усвоила от своята баба по бащина линия в Ресилово или е прочела в любимите си книги на Петър Дънов. 


Още като била ученичка в Тютюневия техникум в Дупница, Васева се запалила по билковите рецепти, защото изпитвала страх от лекари, особено от инжекции, дори когато трябвало да я ваксинират. Набавяла си информация от възрастни хора, които също се доверявали на целебните методи. Особено се впечатлявала, че болно гърло може да се цери с небет шикер, без да се пият горчиви сиропи и вземат хапове. 


Раните от падането от колело, ожулването по лактите и разните му циреи певицата лекувала, като налагала с лист от зеле. Преди това изрязвала с нож твърдата част на листото, а после го слагала върху раната. Колкото по-дълго стояло, толкова по-бързо настъпвало изцелението.


Зимно време, когато нямала под ръка прясно зеле, използвала листата на цветето Дебела Мара. Неговите листа изсмуквали перфектно гнойта. Преди това обаче се измивали, обелвали и едва тогава слагали върху гнойната рана. Цветето се поставяло с лека превръзка върху проблемния участък, която се сменяла по 3 пъти на ден – сутрин, обед и вечер. За всяка нова превръзка се правело промивка на раната с  реванол. 


Тя споделя, че билковите рецепти прилага и при своите деца, които също много рядко посещавали лекарски кабинет. Температурата им сваляла със специални лечебни чорапи, които приготвяла в домашни условия. В чорапи от чиста вълна слагала по 3 лъжици мед. Обувала ги на хлапетата, а после връзвала по един найлонов плик на всяко краче. На сутринта щерката Христина Елена и сина Христо Никола се будели здрави като кукуряк, нарамвали чантите и тръгвали за училище. 


Използването на запалени восъчни фунийки за почистването на досадната ушна кал също бил стар метод, който Сашка научила на младини, а сега решила да приложи на певицата Марги Хранова, за да я освободи веднъж за винаги от досадния шум в ушите. Васева била повече от убедена, че фунийките действат не само на физическо, но и на енергийно ниво, защото за дейността им се използва пречистващата сила на огъня.


Манипулацията продължавала 20-30 минати и се правела винаги на двете уши, независимо, че може да бъде запушено само едното. За разлика от специалиста по УНГ, който чегъртал калта със специално кюре, вкарано в ухото – доста болезнена процедура, методът на Сашка бил безболезнен и дори приятен. Веднага след приключването на манипулацията човек се чувствал като прероден, чувал перфектно и не изпитвал досадното шумолене в слуховия орган. 


Съветът й към хората, на които чистела ушната кал, бил известно време след процедурата да си стоят вкъщи, за да не би студен вятър или силен дъжд да раздразнят почистеното място. С подобно фунийка можело да се чистят ушите и на домашните любимци като кучета и котета. Фуниите от восък, които Васева изработвала, били с размери 18 на 18 сантиметра, предават от Уикенд
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени