Шеф Ангелов е милионер! Родителите му си продали апартамента, за да му сбъднат мечтата

6678
20 Март 2017, 15:00


Близо година шеф Ангелов си е лягал с празен стомах, за да сбъдне мечтата си – свой собствен ресторант, узна HotArena.

 

 

Готвачът, който днес води и журира в „Мастър шеф“, е доказателството, че лесен път няма, но благодарение на хъс и търпение е успял да превърне работата си в хоби, и то доходоносно, тъй като в банковата си сметка къта милиони, писа „Таблоид“.

 

 

Още докато учи в техникума по туризъм и ресторантьорство, Виктор решава, че това ще е професията до края на живота му. След като завършва образованието си, той влиза в армията, където е готвач, а след излизането си от казармата заминава за Франкфурт, където започва да стажува в „Шератон“. В луксозния ресторант обаче бързо успява да се издигне и от калфа става главен готвач в рамките само на 2 години.

 

 

Днес Виктор споделя, че именно в Германия се е научил на точност и стриктност в работата си и благодарение на заплащането си там е успял да издържа родителите си в София. Емигрантският живот обаче, оказва се, не е за него и той решава да се върне в България въпреки доброто си финансово дередже в чужбина. На ония години, когато у нас заведенията все още не държаха толкова на кадърния персонал в кухнята си, Ангелов не успял да си намери лесно работа въпреки стабилния си стаж в един от най-добрите ресторанти в света. Напук на този факт обаче той не се обезверил, а решил да отвори свой собствен клуб.

 

 

Първите две години от разработването на ресторанта в Пасарел са изключително трудни. Виктор разказва, че липсата на интернет била голяма пречка и за рекламата на нов обект, особено извън София, било нужно единствено реклама по радио, тъй като нямал пари за телевизионна такава. Досущ като в приказките обаче третата година се оказала щастлива и от уста на уста ресторантът на Виктор се превърнал в средище на заможни софиянци, бизнесмени, политици и фолк певици.

 

Доходоносният бизнес на Виктор му позволява и доста скъпо хоби. Телевизионерът колекционира ретро коли и олдсмобили, като често купува таратайки, реставрира ги и ги прави истински произведения на изкуството. В момента той има два кабриолета мерцедес и още няколко коли, сред които и соцавтомобили. Оценката на колекцията му според експерти надвишава 1 милион лева.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
шок и ужас
Преди 1 година
-1
И един мармот завива шоколада в станиол :))))))) знаем ги такива в БГ ади няма нужда :))))))))))))))))))))
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
НиЛо
Преди 1 година
0
Велик мъж,евала.Добър пример за младото поколение.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени