Скандал! Маман на ВИС Розалия Тинкова се крие от НАП заради измамна афера за милиони

2397
17 Юни 2015, 16:26


Бивша маман на ВИС прави опити чрез престъпни схеми да укрие милиони от НАП. В същото време завлича родни бизнесмени с щедри обещания за луксозни вили и апартаменти на остров Бали, научи HotArena.


Личната сводница на покойния Георги Илиев – Розалия Тинкова, прави опити да се измъкне от лапите на НАП. От два месеца тя не отговаря на нито един от посочените от нея адреси и в момента я издирват под дърво и камък.


Освен че нея я няма, липсват и служителите й. Междувременно усещайки жега под краката си, екс сводницата прави финт в опит да преметне НАП. Една от проверяваните нейни фирми - „Кристал Парадайз България“, сменя името си на „Лумния“.


Врътката бе направена през март тази година, а адресът на новото дружество е преместен от София в Пловдив. Фирмата уж участва в изграждането на холистични центрове или иначе казано – работи като секта, докато уж проповядва нови знания и умения.


От НАП Розалия Тинкова е спестила данъци в размер на минимум 1 милион лева през последните години, пише Всеки ден. Чрез фирмите си „Према Сегар“ и „Кристал Парадайз България“ тя е продавала сувенирни камъни, представяни като уж лечебни, както и е организирала курсове за „пречистване“.


Последният такъв е проведен в средата на април тази година в село Огняново. И в нито един от тези случаи не са издавани фискални бонове или фактури.


Всъщност самата Розалия Тинкова живее и работи от години на остров Бали. Нейни служители управляват фирмите й тук, докато тя се връща един път в годината тук, за да си спретне различни семинари за „пречистване на духа“.


Какво се случва на тях разкрива попарен клиент, на когото тя дължи 50 000 евро.


„Целта на тези семинари не е да ти вземат 500 лв., колкото струва началната такса за участие, а да те облъчат да дадеш впоследствие много повече. Розалия предлага на участниците да купуват кристали, които щели да им помогнат да бъдат вечно живи и здрави.

А на тези, които най-много са облъчени, офертите са да инвестират в Бали. Там вече се говори за цифри от над 50 000 евро нагоре.

Имам сериозни подозрения, че за да се обработят бъдещите й жертви, чрез напитки и храна тя ни сипваше наркотик. Цялата седмица след семинара, на който бях, се чувствах изморен и отпаднал, което е нетипично за мен.

Да не говорим, че й дадох само на база честната й дума 50 000 евро срещу обещанието да ми продаде етаж от къща в Бали. Такава собственост обаче нямам и до ден-днешен“, пише измаменият в показанията си.

В прокуратурата има и други сигнали срещу Тинкова. Според един от тях, тя лъже бизнесмени, че е уредила изграждането на вилно селище разпростиращо се на 20 декара земя.

Дори лъжела, че земята е взета на концесия за 50 години напред от правителството. А за имотите искала суми от 50 000 до 150 000 евро.

Списъкът на завлечените от нея заможни българи, продължава да расте.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени