Скочиха срещу докторската титла на Камата

1411
13 Ноември 2011, 10:33


 

Напълно очаквано скочиха срещу научната титла, която Пловдивският университет връчи на футболната легенда Христо Стоичков. Обявяването на бившия селекционер за "Доктор хонорис кауза" обиди изтъкнатия български социолог Цветозар Томов и той подаде молбата си за прекратяване на договора си с учебното заведение. 

 
Церемонията с връчването на титлата на Камата се състоя онзи ден в петък. 
В писмо до ректора на университета социологът обясни причините, довели до кардиналното му решение.
 
 
"Няма да коментирам въпроса с какви постижения в сферата на науката и образованието новоизлюпеният почетен доктор на Пловдивския университет е заслужил тази чест. Известно ми е, че присъждането на най-високото академично звание на хора, доказали се преди всичко с умението си да ритат топка, се превърна в традиция за този университет", възмутен е Томов. 
 
 
Наистина носителите на научната титла са още легендата на Локомотив (Пловдив) и националния отбор Христо Бонев (той обаче има висше образования, за разлика от Стоичков - б.р.), италианската футболна звезда Карло Анчелоти и на германския футболен деятел Енгелберг Неле.
 
 
"Случаят с г-н Стоичков, обаче, е връх на тази срамна традиция, предвид факта, че става дума за впечатляващо неук и необразован човек", продължава социологът Томов.
 
 
"Това унижава не само членовете на Академичния съвет на университета, които сте пряко отговорни за това решение, но и всички преподаватели и студенти на Пловдивския университет, които нямат нищо общо с него", казва още той.
 
 
"Тъй като не искам да споделям подобно унижение, настоявам незабавно да прекратя трудовия си договор с Пловдивския университет "Паисий Хилендарски"!". 
 
 
В листата с хората, обявени за "Доктор хонорис кауза" наистина са все професори и академици. 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
za Desa
преди 6 години
0
Ти изобщо имаш ли представа какво е докторска степен? Имаш право да използваш епитети като "убитак" само ако си на едно ниво с човека, когото обиждаш, което ще рече, че и ти трябва да имаш докторска степен.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Desislava
преди 6 години
-6
napuskai maika ti i ubitak!sram gi bilo profesorite i akademicite ot Stoichkov!maika vi ubita!ako ne e toi sveta neznae che sashtestvuva BG!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ПРАВИЛНО
преди 6 години
-1
Да му дадат знатна топка или такива някакви, а не такива отличия за вишисти!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени