Стопете целулита с гимнастика

2463
20 Декември 2011, 10:00


За успешната борба с целулита може да се възползвате от упражнения, които, дори и да не са пряко насочени към унищожение на целулита, все пак ще Ви помогнат да се отървете от "портокаловата" кожа благодарение на допълнителния си ефект.

 

С помощта на тренировки, укрепващи мускулите, може не само да се борите с целулита, но и да се предотврати неговото по- нататъшно развитие.

 

Действието на подобни упражнения се заключава в това, че по време на тяхното изпълнение се повишава разхода на енергия, в резултат на което се разграждат мазнините в проблемните зони.

 

Освен това тъканите укрепват отвътре, стават по-еластични. Редовните упражнения способстват за по- доброто им кръвоснабдяване, което осигурява своевременно отстраняване на шлаките.

 

Може да се възползвате от комплекса упражнения за укрепване на мускулите, редовното изпълнение на които ще Ви помогне да се избавите от целулита или в краен случай да преустановите неговото развитие.

 

1. Легнете по гръб, сгънете краката в колената, хванете ръцете си зад тила. Бавно повдигайте горната част на корпуса, като напрягате при това мускулите на корема и ханша. Отпуснете раменете и тила. Пребройте, без да бързате, до 10 и се отпуснете надолу. Повторете повдигането 20 пъти.

 

2. Легнете настрани и протегнете долната ръка, сложете на нея главата си. За по-голяма устойчивост се подпрете с другата ръка на земята. Свийте краката в колената. Повдигнете бавно горния крак на 20 см от пода и след това го спуснете. Повторете 20 пъти. Обърнете се на другата страна и повторете повдигането с другия крак.

 

3. Легнете настрани, сложете глава на протегнатата ръка. Свободната ръка подпрете на пода. Сгънете краката в колената, горния крак повдигнете на 40-45 см от пода и отпуснете. Повторете упражнението 40 пъти, след което се обърнете на другата страна и изпълнете повдигането с другия крак.

 

4. Легнете по гръб, сложете ръцете зад тила, краката сгънете в колената. Левият глезен сложете върху дясното коляно и леко го повдигнете, напрегнете корема и седалището, бавно се приповдигайте. Леко завъртете при това корпуса към лявото коляно. Пребройте до 10 и бавно отпуснете тялото и крака. Изпълнете упражнението 25 пъти. След това сменете крака и приповдигайте корпуса, накланяйки се леко към десния крак.

 

5. Седнете на земята, отпуснете ръцете. Като се завъртате на дясното бедро (десният крак е протегнат напред), едновременно сгънете левия крак и го прехвърлете през десния така, че коляното да докосне пода. Сега изпънете левия крак и направете същото движение с десния. По време на упражнението не сгъвайте раменете и не откъсвайте ръцете от пода. Изпълнете по 10-12 пъти на всяка страна. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени