Сватба като от „Хиляда и една нощ“! ВИЖ как султанът на Бруней ще омъжи дъщеря си

5283
22 Септември 2012, 14:30


Най-богатият владетел в ислямския свят, готви приказна сватба видя HotArena.net. Султанът на Бруней подготвя невиждани празненства за сватбата на дъщеря си.

 


Подготовката за зрелищната венчавка вече седмици наред тече в столицата Бендар Сери Бегаван. Цялата страна се готви за събитието, а в двореца вече се провеждат репетициите и съпътстващите ритуали за сватбата.

 

Булката е 32-годишната дъщеря на владетеля, принцеса Хаджах Хафизах Сурурул Болкиах пето дете на султан Хасанал Болкиах и кралица Салеха. А избраник на принцесата е 29-годишния Пенгиран Хаджи Мухамад Рузайни.

 


Бъдещият султански зет работи като обикновен държавен служител в азиатската държава. С принцесата се запознават покрай съвместната си работа в министерството на финансите. За разлика от повечето короновани особи дъщерята на султана е работеща жена. И помага на баща си в министерството на финансите в столицата.

 


Както повелява традицията, церемонията ще напомня на приказка от 1001 нощ. Събитието ще се проведе в бляскавия султански дворец, като се очаква да присъстват представители на почти всички кралски семейства, а също и висши държавни служители от целия свят.

 


Султанът на Бруней е смятан за един от най-богатите хора на земята. Поради което се очаква и сватбата да се превърне в събитието на века, пише „Дейли Мейл“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени