Валери Божинов отраснал на село! Има страх от кокошки, а заедно с дядо си Велко пасяли кравата Неда (Подробности за детството му)

3409
12 Юли 2017, 13:00


Пътят към футболната слава на Валери Божинов, който напоследък е по-популярен с любовните си авантюри и страстта си към „малките котета“, минава през село Друган, узна HotArena.

 

Това е мястото, където малкият Валери е отгледан от прабаба си Рилка и прадядо си Велко Кантурски. В селото бъдещият футболист произнасял и първите си изречения. Тук за първи път захвърля детските играчки и се увлича по спорта. Родителите му го водят от Лясковец, за да расте на воля сред поляните в Радомирско на чист въздух, далеч от опасни улици.

 

В ливадата до близкия магазин Вели, както го наричат всички, тичал след кожената топка по цял ден. Дядото обичал да го води да пасат заедно кравата Неда. На Валери обаче бързо му доскучавало и бягал през полето, за да рита, писа „Галерия“.

 

Той обаче никога не забравял сутрин да поиска две чаши от млякото на Неда. Понякога изпивал и по литър за деня. От кравата не го било страх, но затова пък се дерял от рев при вида на домашния петел, който не пропускал да го клъвне, когато момчето се приближавало до него. То пищяло толкова силно, че комшиите понякога се чудели какво става. Искал баба му Рилка да го съпровожда до портата, но тя му казала, че трябва да бъде мъж и сам да се оправя. Минало дълго време, за да преодолее страха си от петлите и кокошките и затова ги плашел с пръчка.

 

Най-много обичал кебапчетата и кюфтетата, приготвени от баба му, и без сирене не сядал на масата. Давали му да рита само на полето, тъй като няколко пъти, практикувайки в двора, изпочупил прозорците на къщата.

 

Рилка и Велко гледали Божинов, докато навършил 6 години.

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
:
Преди 1 година
-12
Не ги поръчва куцата Николета, а кривозъбата Асиета. И тя нали уж на крилете на щастието с някаква Бирма, който пък веднъж не се излъга да се покаже с нея. Защо ли?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
хахахаха
Преди 1 година
-7
Абе Божинов си живее живота - прибра си пачките от Китай, сега е в Швейцария , пука му за вашите измислени статии и за куцата крава Николета, която ги поръчва.Нали е бременна и щастлива и чака брак от Перуката, какво пак злобее и съска.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени