Защо Благо натири Есмер преди сватбата?! СКАНДАЛНОТО признание на Омерова го отблъсна! (Ето какво е то)

6308
17 Юли 2015, 12:46


Организацията по сватбата на футболиста Благой Георгиев и шампионката по танго Есмер Омерова забуксува със страшна сила, разбра HotArena!

 

Причините за това са религиозни. Неочаквано са е появила огромна дупка в отношенията между ревностния християнин и семейството на годеницата му, които са последователи на исляма, съобщи „Уикенд“.

 

Сватбата на полузащитник на „Рубин” (Казан) по план график трябва да се състои през септември на родното Черноморие. Още когато се разбра, че след дълго години блуден живот плейбоят най-накрая е решил да се задоми, мнозина скептици предрекоха, че това е невъзможно да се случи, познавайки похотливия нрав на футболиста. Вече обаче е напълно вероятно да се окажат прави, но не по вина наслабите ангели на Благо Джизъса, а заради религията му.

 

Семейството на Есмер произхожда от Татарстан. „Ние сме етнически мюсюлмани и винаги ще бъдем такива”, гласи коментар на Омерова под една от по-старите снимка в „Инстаграм” на Мемориалната джамия на ул. „Минска” в Москва.

 

В храм-паметника, построен в памет на съветските войни-мюсюлмани, загинали във Втората световна война, Омерови редовно отправяли своите молитви към техния бог - Аллах. Не по-малко набожни от Благой били проекто роднините му. Родителите на Есмер спазвали стриктно законите в Свещения Коран и точно той на този етап се явявал високо препятствие пред брака на футболиста с танцьорката Есмер.

 

Преди месец и нещо Благо Георгиев поиска ръката на синеоката татарка от нейния баща. Тъй като дъщеря му била магнит за мъжете и често сменяла приятелите си, също като наш Благой, таткото бил сигурен, че футболистът е поредното й мимолетно увлечение.

 

Затова от кумова срама Омеров отвърнал с „Да” на въпроса на Джизъса дали може да направи Есмер своя законна съпруга.

 

След последвалото официално предложение в Дубай и скъпия годежен пръстен, бащата на Есмерик видял, че нещата отиват на сериозно и дал заден, разкриват доближени до футболиста. Омеров заувъртал дали не е по-добре сватбата да бъде отложена за идната година, връзката на младите била още съвсем, съвсем зелена и било по-добре известно време да поживеят заедно, да се поизпитат един друг и чак тогава да предприемат толкова сериозна крачка, каквато е един брак.

 

Истинската причина бащата на Есмер да поиска отмяна на септемврийската сватба бил Свещения Коран. Възрастният човек се уплашил, че дъщеря му ще бъде анатемосана заради друговерието на съпруга си. На мюсюлманка било забранено да сключва брак с немюсюлманин, независимо дали той е от хората на Писанието (юдей или християнин) или някакъв друг.

 

При никакви обстоятелства това не можело да се приеме като позволено, а в Свещения Коран Аллах Всевишния повелявал: „...И не встъпвайте в брак със съдружаващи мъже, докато не повярват!” (Ал-Бакара,2:221).

 

Освен това Омеров се хванал за главата и когато се поинтересувал за сватбените обичаи в християнството и научил, че в тях присъстват редица забранени в исляма неща, като например свободно смесване между мъже и жени, шумна музика, алкохол на корем…

 

Притесненият родител в крайна сметка изплюл камъчето и заявил на младите, че си взима обратно благословията за брака им. Имало все пак една вратичка – Благой Георгиев да измени на Исус Христос и да приеме исляма. На този ултиматум обаче християнинът от Суходол отказал категорично да се подчини. Според запознати семейният скандал бил и причината за реакцията на Есмер от преди няколко дни. Татарката изуми, като изтри всичките снимки на Благой в своя „Инстаграм”.

 

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Браво,Крис!
преди 2 години
-1
Като цяло,всички сме равни пред БОГА! Католици,мюсюлмани,християни..........за всички Той е един!Кой как Го нарича.е все тая! Тези двамата,наистина са си лика прилика!Бащите,майките.......отдавна,за съжаление,не се чете,а камо ли да се спазва СВЕТОТО ПИСАНИЕ! И стига вече измисляхте разни глупости,ако си се искат младите,ще си се вземат,ама все тая от какво вероизповедание са!Пред Бог са равни!Не вероизповеданието ги прави хора,а много други неща......то си е написано!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Крис
преди 2 години
0
"Сменяла често приятелите си"... И тя като наш Блаже. Ама на сватбата мъже и жени не можели да се смесват. Ама дъщеря му да ги менка в леглото може. На рождения си ден не пиеше ли тя? Ама на сватбата алкохол не може за гостите. Тя не беше ли танцьорка на танго? А не си ли фръцка .... Пред зрители, прегърнала мъж и под звуците на силна музика, често пъти с други двойки на дансинга? Ама шумна музика на сватбата не може, не може да се танцува и не може да се смесват мъже и жени. Тате татеее, дъщеря ти е толкова мюсюлманка, колкото наш Блаже християнин. А в Корана не пишеше ли " почитайте народите на Книгата", какво значи това, че са неверници ли? Или точно обратното? Я ги остави, тез двамата са си лика-прилика, а вие живеете още в 10 век. Или по-точно всъщност не, само претенциите ви са големи.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
1
преди 2 години
-1
е нееееееееееееее абе какво правите бе хора,вие друга тема освен Благой Георгиев нямате ли,аз ако съм на негово място ще ви искам да ми плащате.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени