Златни правила за вечна младост

1479
04 Януари 2012, 11:00


Всяка жена иска да остане млада и красива. През последното десетилетие все повече се говори за борбата с годините, а в тази своеобразна борба усилено се включват и мъжете. Ако си мислите, че само пластичната хирургия може да ви помогнете жестоко се лъжете. В следващите редове ще разберете, как и по какъв начин може да забавите стареенето и да радвате на вечна младост.

 

Едно от основните правила преди да се заемете с останалите е да бъдете позитивни и да не мислите за годините като бреме. Бъдете щастливи и бъдете себе си.

 

 

Ползвайте декоративна козметика, жените които правят това, на 40 години изглеждат с 7-8 години по-млади от своите връстници. Средствата на макиажа създават на кожата допълнителна защита от околната среда и спомагат за задържането на влагата в клетките.

 

 

Спете в сатен или коприна!

 

 

Следите, които остават по лицето сутринта от възглавницата, не са толкова безобидни, колкото изглежда на пръв поглед. Дерматолога на Мадона твърди, че гънките разрушават структурата на кожата. Спете по гръб, вместо възглавница използвайте руло в копринена калъфка – тя не създава такова триене като памучната.

 

 

Нервите

 

 

Малките, но постоянни стресове оказват много по-разрушително въздействие на организма, отколкото един голям, като например загуба на работа или развод. А основните проблеми на кожата имат психологически произход. Редица проучвания са доказали, че с помощта на козметични средства може да се блокира негативното влияние на стресовете върху кожата.

 

 

Инжекциите

 

 

Козметичните марки една след друга създават така наречените кремове с филър ефект, съдържащи натурален колаген и хиалуронова киселина. Прониквайки в кожата, те увеличават обема си и изпъват бръчките на повърхността. Хиалуроновата киселина е способна да задържа влагата в кожата шест хиляди пъти повече, отколкото е собственото й тегло! Средствата нанасяйте ежедневно на гънките около носа и устните, мимическите бръчки около очите и на челото, и не забравяйте за гънката в горната основа на носа, която най-често се получава при емоционалните или при късогледите.

 

 

Дълголетието

 

 

Преди пет години американските учени откриха белтък, който отговаря за продължителността на живота на клетките. Това откритие подтикна специалистите да направят изследване на клетките на столетници. И така създадоха биотехнологичния екстракт центулин, който действа по същия начин. Нарушенията в ядрото на клетката намаляват, вследствие на което тя променя програмата си и понижава темпа на стареене. Центулинът е включен в новите средства за подмладяване – нощен крем, пилинг и крем за около очите.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени