Зуека: Телевизията ме ограби!

1653
13 Април 2014, 10:56


Актьорът споделя, че се прави на маймуна на сцената, от което би следвало да получава много повече, научи HotArena.net.

 

„Роден съм на 30 април, което се е падало Великден. Докторът все повтарял на майка ми да издържи още малко, за да ме роди на 1 май, в Деня на труда. Тя така и не успяла да изпълни лекарската заповед, но това не ми пречи вече толкова години да се трудя като впрегнат бивол само и само близките ми да са добре”, усмихва се кротко Васил Василев-Зуека, пише в. "Уикенд".

 

Рожденото му име не му върши никаква работа. Той самият признава, че не се обръща, ако някой го повика с „Васко”. Свикнал е само майка му и сестра му да се обръщат така към него. Историята на прякора му идва още от детските години. Връстниците на Васко често му викат суек, което по народному означава лалугер заради изключителната му хитрост, с която излиза победител в детските игри.

 

„Бях изключително живо и дори палаво дете. Родителите ми не можеха да излязат на глава с мен. В игрите също бях първа писта, когато станеше дума за лудории. Татко най-сетне се усети, че може да канализира тази енергия в нещо полезно и ме записа да спортувам. Бях една от младите надежди в скока на дължина. Краката ми бяха изключително силни, а костите ми леки и се изстрелвах като бълха напред.

 

Сигурно щях вече да съм легенда на българския спорт, ако нещата не се бяха завъртели така, че да ме гледате почти всяка вечер по телевизията”, проявява чувство за хумор Зуека. И после съвсем сериозно твърди, че ако имаше възможност да избира, сега едва ли пак би се навил от сутрин до вечер да е пред камерата.

 

„Телевизията ме ограби. Отдавна съм забравил какво е лично време, какво е спокойна разходка в парка. На улицата винаги съм подложен на внимателен оглед, както в урок по биология децата са се надвесили над жабата, за да видят как ще й помръдне крачето. В България никой не уважава личното пространство и отдавна съм свикнал да си лягам всяка вечер със стотици хиляди хора в леглото ми”, опитва да се изкара жертва Зуека.

 

А самата истина е, че той самият го прави интересно за публиката, влизайки от романс в романс. Най-безинтересно му е с първата съпруга Румяна, с която се запознават в НАТФИЗ. Двамата погрешно решават, че младежкото увлечение е достатъчно солидна основа за изграждането на стабилно семейство. Е, не се получава така. Двамата много бързо осъзнават грешката си и отиват в съда да разтрогнат брачния договор.

 

Любопитното е, че там съдията за малко да не ги разведе. Зуека вече е достатъчно популярно лице от предаванията на „Ку-ку”, а с Руми са направили грешката да се явят в съда ден преди 1-и април. Представителката на Темида решава, че й правят някаква скрита камера и решава да влезе в роля.

 

„Съдията ни се усмихваше мило и казваше, че няма да се върже на номера. Чудех се как да я убедя, че всичко е абсолютно истинско и повече не искам да живея с жена ми”, спомня си Зуека.

 

Със следващата му половинка Нина Димитрова нещата потръгват и двамата се превръщат в изключително успешен дует в живота и на сцената, на която дълги години играят постановката „Шинел”, с която печелят международно признание. Един слънчев ден обаче на житейската сцена се появява по-младата и винаги усмихната Анна Вичева.

 

Двамата се засичат на снимачната площадка на филма „Пансион за кучета", където Васил Василев участва като актьор, а Ани е асистент-режисьор. Тогава двамата просто се харесват, но без да се докосват.

 

С течение на времето симпатията избуява в нещо по-силно и принципният Зуек не може повече да лъже себе си и най-близките. Той напуска семейното гнездо, което предизвиква гнева на Нина и тя си позволява по медиите да напада неверния си съпруг. Васко мълчи, но не се отказва да промени живота си. Той оставя бившата си съпруга и дъщеря си в апартамента му и заедно с Ани заживяват при майката на актьора.

 

Битовите проблеми очевидно не му правят впечатление и той е на седмото небе от щастие, още повече че новата му половинка отново го дарява с дете. В този момент на Зуека повече отвсякога се нуждае от пари. Иначе спокойният актьор вдига доста пушилка пред прекия си началник Магърдич Халваджиян, искайки повече пари заради изявите си в „Господари на ефира” и „Като две капки вода”.

 

„Зуечето здраво стъпи върху врата на Маги. Друг път не сме го виждали толкова категоричен. На всеослушание се оплака, че получава твърде малко за услугите си и пожела да му се увеличи месечното възнаграждение. Точните му думи бяха: „Стига съм се правил на маймуна за жълти стотинки. Танцувам, правя салта, разхождам се по чорапогащник, излагам се всяка вечер, така че сега е време и вие да ми се отплатите”.

 

Явно номерът му мина, защото Зуека се успокои и сега е изключително активен”, твърди колега на актьора в продуцентската компания. Приятелите му са спокойни за финансовото си състояние, след като наскоро успя да си купи и нова къща, но ги притеснява психическата му устойчивост. Зуека буквално ще изпуши, след като се изявява на сто места и в същото време трябва да приспива новородения Стефан.

 

„Бебето ми дава сили да съм на крак по 20 часа на ден. Ужасно ми е трудно, но в редките мигове на спокойствие имам време да се усетя, че съм най-щастливият човек на земята”, признава си лаконично Зуека.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени