Азис пред HotArena: С Фики се шегувахме, че ще правим дует, още когато той беше дете! Но сега „Блокиран“ е факт! (Ето какво каза и за скандала с БНТ)

4368
20 Юни 2015, 16:42


Новината, че фолк кралят Азис и сензационното фолк откритие Фики са подготвили съвместно парче, бързо успя да се разпространи и да повлече след себе си няколко скандала.

 

Затова HotArena потърси Васил Траянов Боянов, както е истинското име на костинбродския славей, за да коментира последните събития около песента му със Стораро – младши „Блокиран“.

 

Най-напред да припомним, че първо избухна скандал, след публикуването на информацията, че двамата изпълнители са били участници в кърваво меле и са си разменяли юмруци. За да успокоят феновете си, се наложи певците да разкрият предсрочно, че всъщност това не е истински бой, а част от сюжета на новото им видео към тяхното съвместно парче „Блокиран“.

 

Веднага след това възникнаха куп въпроси от странана на почитатели и медии. Това доведе до друг скандал – Азис е приел покана от БНТ да участва в предаване, в което да разкаже малко повече за дуета си с Фики.

 

В резултат на съгласието да бъде гост, Васил Боянов се разочарова от медията, тъй като излъчиха само частта с думите му, свързани с размириците между българи и роми в кв. „Орландовци“. Съществената част – за песента, бе изрязана.

 

Ето какво сподели Азис по темата пред HotArena: „Съгласявам се да давам интервю, само и едиствено, ако имам нов проект, над който да разсъждавам и искам да споделям с публиката. Не виждам смисъл да гостувам в предавание, ей така - само за да се шуми около мен. Нямам нужда! Въпросното интервю го дадох, защото вече доста хора подразбраха за дуета и трябваше да потвърдя или отрека.

 

Нямах намерение да говоря само за проблема с ромите или каквото и да било друго. Но те решиха, че музикалните ми планове не влизат в техния формат и го изрязаха. Но вече имам едно на ум относно медията. Само те си знаят колко трудно се съгласих и колко дълго продължиха преговорите - над месец!“.

 

Репортер на HotArena попита фолк изпълнителят дали от БНТ са му се обадили, за да му поднесат извинение, че не са спазили предварителната уговорка и тема на разговор. Певецът обясни, че от медията и екипа на предаването не са сметнали за необходимо да осъществят обратна връзка с него.

 

„Никой не се свърза с мен. То и няма смисъл. Аз не забравям!“, категоричен е Азис.

 

Екипът на HotArena забеляза, че доста интернет критици констатираха, че са впечатлени от разсъжденията на фолк певеца по казуса с враждата между роми и българи. Независимо, че за него, акцентирането предимно върху тази тема, се оказа обидно. Според мнозина, точно с тази част, която БНТ излъчи, Васил Боянов е излязъл от клишето, че фолк музикантите нямат мнение по съществените проблеми, случващи се в страната.

 

Ето каква е гледната точка на Азис и по тези твърдения: „Имам мнение по доста въпроси, свързани не само с музиката. Хората ще останат изненадани колко мога и колко знам. Да подценяваш човек е най-глупавото нещо на този свят. Това, че отказвам всякакви интервюта и не се показвам за щяло и нещяло, не означава, че съм без мнение. Няма медия, която да не ми звънне поне веднъж в седмицата за гостуване някъде. Но аз внимателно подбирам къде, с кого и как. Имам си принципи“.

 

Васил добявя, че не е радостен от факта, че хората чак сега разбират, че той има какво да каже по наболели въпроси.

 

„Те какво си мислят, че пелтеча като циганите, които излъчват в „Господари на ефира“ ли? Ами съжалявам, но говоря по-правилно от 90% от българите! Както и това, че мнението ми е супер адекватно, според проблема или ситуацията!“, категоричен е изпълнителят.

 

След изчерпателните отговори на Азис относно скандалите около него, преминахме към съществената част - „Блокиран“. Певецът бе попитан как е възникнала идеята за парче с Фики, и кой пръв е предложил на другия да бъде реализиран подобен проект.

 

„Идеята за дует стои доста отдавна във времето. Тя не е от вчера. Още когато Фики беше малък, сме се шегували на тази тема. И ето, че дойде от само себе си. Ние сме едно голямо семейство и при нас никога не се знае кой, какво, кога е казал“, шегува се костинбродският славей.

 

И все пак, за да не се загуби изненадващият елемент около песента, Кралят на поп фолка спестява разкриването на детайли: „Според мен е много рано да се говори за дуета, но просто новината за проекта изтече в публичното пространство. Тоест, факт е, че имаме такъв. Не ми се иска да споделям нищо все още за песента“.

 

... Но пък издаде най-важното - кога феновете на Азис и Фики ще станат свидетели на завършения вид на „Блокиран“:


В началото на месец юли!

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Kris
преди 2 години
-1
"говоря по-правилно от 90% от българите! " И как разбра? Като 90% от българите са по-образовани от теб? Да, за музикалния жанр няма спор, познания и опит имаш повече от нас. Но това някакси не попада в сферата на реалния живот, който не е забавление , а да речем строителство, продажби, транспорт, счетоводство, планиране, финанси, Проектиране, производство, книгоиздаване, преподаване, и мн мн други такива. Иначе като ги гледам тези двамата, са прототип на Торбалан дето плаши децата.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени