Бъдещето на уеб мрежата е вече тук

1066
04 Юни 2015, 09:24


HTTP/2 е съвсем новата версия на вече познатия на всички протокола HTTP.  Последната версия е изцяло базирана на разработения от Google протокол за бърз обмен на информация през уеб - SPDY. Скоростта е изцяло пренесена на следващото ниво, като информацията между сървъра и браузъра на потребителя е значително по-бърза. Това помага на обикновения потребител да зарежда съдържанието в пъти по-бързо.

 

Версия 2.0 (HTTP/2), на HTTP протокола за пренос на данни в уеб пространството е напълно завършен и неговата интеграция е единствено въпрос на време. Като потребители, които често обновяват версиите на браузърите си, ние забелязваме също така, че нововъведенията са не само в тяхната визия, но и също така на ниво технологии. Общото между всички тях е основния нещо, без което не може уеб пространството HTTP протокола - "инструмента", който се ползва за пренос на данни през мрежата.

 

Версията е финализирана, а водещите браузъри вече го поддържат, като разбира се Akamai е един от тях с ред други - FireFox, Chrome, Safary. Може би се питате, защо тази информация е важна?

 

Историята на HTTP

 

През последните 20 години, уеб пространството се разви много, за разлика от HTTP. Неговата версия 1.1 датира от 1999г. Уеб разработчиците се опитаха да работят над HTTP с надеждата да го развият, но:

 

  • Относно изпълнението на разработеният HTTP, разработчиците така и не успяха да постигнат желаният резултат.

 

  • Начините на употреба се увеличиха за клиентите и съръврите.

 

  • HTTP/2! Ще се опита да преодолее всички тези пречки.

 

Някой от облагите включват:

 

Възможност за извършване на много процеси на една и съща TCP връзка. Елиминира се нуждата от много връзки между клиент и сървър.

 

Клиентът може сам да прецени кои от средствата са по-важни за него. Важно е да се знае, че нямa да се налага да сменяте вашият уеб сайт или приложение за по-добро изпълнение на работата.

 

Широко разпространено е много организации да търсят облаги от използването на HTTP/2. Те трябва да помислят и за инвестиции, за да могат напълно да капитализират тези нови възможности, които HTTP/2 предоставя. А те са:

 

Криптиране: Възможно е повишаването на нивото на изпълнение на приложения, които работят на HTTP/2. Това е важно за компании, които обмислят да се преместят на TLS.

 

Оптимизиране на TCP плеар: Приложенията трябва да се разработват с TCP плеар, който да изпълнява ролята на акаунт, който да превключи от много TCP връзки към една, единствена.

 

Приложения разработени да присвоят дивиденти от HTTP/2. Трябва да са разработени доста внимателно.

 

Най-добрите начини за премахване на HTTP/1.1: много от тези начини не просто са не нужни, но и могат да предизвикат суб-оптимизация.

 

Хостинг доставчикът CooliceHost може да помогне и работи да направи тези и допълнителни интеграции към услугите си. Като в това число и най-трудната промяна. Различно оптимизиране на HTTP/1.1 vs HTTP/2 връзки, като браузъри и други клиенти с постепенен преход. CooliceHost поддържа HTTP/2.

 

За да, разберете как вашият уеб сайт или приложение ще работи с HTTP/2 можете да си направите експеримент с някой от плановете на хостинг доставчика. Важно е да знаете, че повечето водещи браузъри смятат да спрат SPDY, когато HTTP/2 е готов напълно да заеме неговото място.

 

За въпроси свържете се с вашият представител на CooliceHost или посетете форума за онлайн бизнес Predpriemach.com, където ще получите допълнителна информация за нововъведението.

 

Очаква се скоро протокола HTTP/2 да бъде официално и успешно включен и при уеб сървъра Apache.

 

Очаква ни по-бърз уеб с http2 протокола.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени