Какво става с Малък Тошко? Внукът на Тато целият жълт, подозират тежко заболяване

1579
18 Септември 2015, 15:03


Какво става с Малък Тошко, пита се HotArena.

 

Тодор Славков е придобил жълтеникав цвят както на кожата, така и в очите.

 

Най-често тези симптоми значат проблеми с черния дроб, което води до цироза, пише „Всеки ден“.

 

Синът на Батето от години има проблеми с алкохола и въпреки че се опитва да го спре, пораженията върху черния му дроб вече са факт. Славков преди няколко месеца се опита да отвори нова страница в живота си, като остави в историята купоните, жените и уискито, но безуспешно.

 

В последно време Тошко усещал повишена умора, сънливост и липса на енергия, проблеми и с корема – тежест и прилошаване. Отделно и сам забелязвал пожълтяването на кожата и очите си. Славков веднага е посетил доктор, който му е направил изследвания и му е казал да спира веднага алкохола.

 

„При чернодробната цироза здравите клетки на този орган се заместват от „мъртва “ съединителна тъкан, като в допълнение се блокира и нормалното му кръвоснабдяване. Цирозата е осмата по ред причина за смърт при човека. Същевременно това е и едно от най-скъпо струващите и бавни за лечение болести“, коментираха лекари.

 

Те разкриха, че вече на Татовия внук са му забранени горещи и студени напитки, пушени и топени сирена, тлъсти меса, животински вътрешности, консервирани меса и колбаси, пастети, спанак, гъби, лук, чесън, туршии, грах и пържени картофи. Той трябва да хапва краве мляко с намалена масленост, диетична извара, нетлъсти меса в количество до 100 грама дневно. Препеченият хляб, кифли, ориз, макарони без яйца, обикновени бисквити и картофи също са сред разрешените ястия.

 

„Битката на Малък Тошко ще бъде дълга и тежка, но той сам си е виновен за това. Той не спираше с алкохолните фиести също като баща си, покойния Иван Славков“, коментират близки до внука на Тодор Живков. Батето също си отиде от коварната болест.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени