Калина Паскалева: Ако съм толкова търпелива в любовта, може и да ми се получи!

4879
15 Май 2017, 10:20


На 14 май се състоя второто от поредицата благотворителни събития „My HeART“, чийто инициатор е журналистът и писател Калина Паскалева. Този път малките художници имаха възможност да се запознаят с тайните на изкуството да пишеш и рисуваш красиво – калиграфията.

В японската градина на ресторант „UMAMI“ в хотел „Маринала“ техни учители станаха Йоанна Докова, Йоана Георгиева и Александър Стефанов – и тримата от Факултета по класически и нови филологии при СУ, специалност „Японистика“.

Необходимите пособия за творците бяха осигурени от Сдружение „Маринела“. Децата разполагаха с фуде (четки), цудзури (мастилници), суми (мастило) и ханши (оризова хартия). „Преподавателите“ от клуб „Калиграфия“ обясниха на заинтригуваните чираци, че мастилото е твърдо и се разтваря десет минути във вода, за да придобие консистенцията на туш.

После показаха нагледно как точно трябва да се борави с четката, та йероглифите да придобият точния си вид – натискът върху хартията е различен, според наклона или обема, който една от основните четири черти на йероглифа трябва да придобие. Нескрито любопитство към целия процес прояви поетът Добромир Банев, който подкрепя каузата за набиране на средства в помощ на децата с увреден слух от училище „Проф. Д-р Дечо Денев“ – София.

Самата Калина Паскалева, видимо доволна от постигнатия резултат в изписването на знака за любов, се пошегува: „Ако съм толкова търпелива в любовта, може и да ми се получи“.

Художниците в лицето на децата с увреден слух от училище „Проф. Д-р Дечо Денев“ – София бяха истински щастливи, защото се докоснаха до култура, която до момента за тях бе твърде далечна и недостъпна.HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени