Магърдич продавал гащи и сутиени

1012
16 Април 2015, 15:13


ТВ продуцентът Магърдич Халваджиян стартирал в света на бизнеса с щандове на Илиянци. Самият той разказа пред студенти, че в началото на кариерата си е стопанисвал магазини за домашни потреби, гащи и сутиени, внос от Китай, разбра HotArena.


За първите си стъпки в бизнеса той сподели пред студенти от Югозападния университет. Там той бе поканен да изнесе мотивираща лекция за всички младежи.


„Колкото по-рано повярвате в себе си, толкова повече време ще имате, за да извървите набелязания път. Може и да сбъркате посоката, и това се случва, но важното е да имате цел.“, сподели той.


Халваджиян не скри изумлението си, че някои от студентите нямат ясна цел с какво ще се занимават в бъдеще. Но даде ясно да се разбере, че в бизнеса място за толеранс и шуробаджанащина няма.


Заради това е вярна приказката, че е по-зле да работиш за баща си, отколкото за чужд чорбаджия“, сподели продуцентът на „Като две капки вода“.


Той разказа още, че всеки от роднините му си знае мястото в бизнеса и е там заради заслуги, а не заради името си, пише „Всеки ден“.


Той даде пример с история от личния си опит. В годините, когато управлявал магазините в Илиянци, в един тях продавала негова леля. Тя се отнасяла доста своеволно с работата си, тъй като смятала, че като семейство, не трябва да отдава голямо значение на ангажиментите си.


Тя нямаше респект от мен, тъй като сме една кръв. В работно време излизаше да си плаща сметките, да пие кафе с приятелки и оставяше бизнеса на произвола. Веднъж излезе да яде шкембе чорба, забави се близо час и я уволних на мига“, разказва поучителни истории от собствения си опит Маги.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени