Михаел Шумахер вече е подвижен! Мърда и ръцете си

4172
03 Февруари 2014, 16:34


Световният шампион Михаел Шумахер дава все по-обнадеждаващи признаци на живот. Пилотът от формула едно вече движи едната си ръка и проявява признаци на съзнание.


Въпреки че специалистите не бързат да оповестят докъде се простира подобрението му, Михаел очевидно се възстановява. Очаква се скоро да му бъде приложена и физиотерапия, след края на последните тестове.


„Не очаквайте чудеса. Нужни са поне 7 месеца, за да се възстанови от комата“, коментират от клиниката в Гренобъл. Според тях фактът, че шампионът е стабилен и има подобрение е обнадеждаващ относно състоянието му.


Тестовете върху мозъка на Шумахер продължават, за да се установи степента на травмата му. Лекарите са доволни, че мига и се опитва да движи пръстите си, но какви са точно уврежданията засега не е ясно.


Специалисти споделят, че ще бъдат направени вероятно допълнителни изследвания, за да се проучи степента на засягане на мозъка на Шумахер. Въпреки това се надяват, световния шампион да се възстанови от жестокото падане, при което пострада.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени