Уволняват пияндето Ласкин

2273
18 Април 2013, 14:15


Звездата на театър “Българска армия” Иван Ласкин е на път да се прости с театралната си кариера. Заради постоянното си пиянство актьорът е на път да бъде уволнен, научи HotArena.net.


Преди броени дни цяла постановка бе свалена, тъй като актьорът се появил в нетрезво състояние на сцената. Пред 400 души публика директорът трябвало да прекрати представлението и да върне билетите, тъй като се появил мъртво пиян в залата.


По ирония на съдбата постановката, в която Ласкин играе, е „Колко важно е да бъдеш сериозен”. Актьорът се появи минути преди старта на представлението мъртво пиян и неадекватен.
Тъй като това не е първата изцепка на актьора колегите му побеснели и твърдо отказали да работят с него повече.


Те настояват пред директора на театъра Ласкин да бъде уволнен. Това обаче не е толкова лесно, защото преди дисциплинарното уволнение според трудовото законодателство трябва да има още две стъпки–„забележка” и „предупреждение”. Също така трябвало да се докаже, че наистина е пиян и че няма оправдание за нарушението.


Директорът на театъра Мирослав Пашов успокоил подчинените си, че наказание за Ласкин ще има. Все пак той е категоричен, че желае първо да проучи случая обстойно, а също и да действа по законов път.


„Потвърждавам, че причината представлението да не се състои е именно Иван Ласкин. Но защо и какво ще следва оттук — нататък бих искал да замълча, защото си има закон за тези неща, има си процедури, по които сме тръгнали с нашите юристи и които искам да спазя.“, категоричен е театралният директор. И допълва, че ще спази законовите процедури буква по буква.

Колегите на артиста обаче са просто бесни и искат той да бъде уволнен незабавно. „Омръзна ни да го търпим, уж щеше да се лекува от пиенето, а още се залива като смок, по цял ден пие водка в барчето, а после бил болен от грип. Сега ние няма да си получим хонорарите за това, че представлението е провалено заради един пропаднал тип”, ядосват се те.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени