Заговори се за най-мащабната кампания тази година: Най-голямото кръщене! Куп родни звезди стават кръстници на български деца (Подробности)

1454
03 Март 2017, 09:00


Иван Христов и Андрей Арнаудов гостуваха в предаването „Преди обед“ по BTV и разказаха интересни подробности около своите телевизионни проекти – „Сблъсък“ и „Смени жената“, както и за благотворителната им акция „Направи го за България“, узна HotArena.

 

 

Повече по темата за „Смени жената“, писахме вчера (Виж ТУК).

 

 

За възроденото предаване „Сблъсък“ стана ясно, че ще се разпростре в четири издания и ще разгледа различни казуси около въпроса: „Защо България е най-бързо изчезващата нация от света?“. Първата тема „За или против аборитите“ беше вече излъчена и дискутирана в пилотния брой на шоуто, чиито продуценти и водещи са Иван и Андрей, миналия уикенд.

 

 

Иван напомни, че остават още три издания, които също ще са в подкрепа на кампанията на Движение за национална кауза „Направи го за България” като крайната им цел е да помогнат за справяне с демографската криза.

 

 

Андрей пък разказа за кампанията, че вече са се записали над 1000 майки, които ще се включат в събитието „Най-голямото кръщене“, което ще се проведе в края на ноември месец, под патронажа на патриарх Неофит. В него ще се включат редица популярни българи, сред които: Златка Димитрова, Миа Сантова, Хилда Казасян, Део, Марияна Векилска, Владимир Николов, Емилия, Александър Сано, Славена Вътова, Татяна Дончева, Антон Хекимян и др. ще станат символични кръстници на децата им.

 

 

Много ми е трудно да обясня каква е разликата между нашата кампания и повечето други благотворителни кампании в България. Иска ми се отдавна да го кажа: В България сме свикнали благотворителните кампании да са свързани с някакво голямо нещастие, с някой, който се нуждае от спешна помощ, за да оцелее, с някаква голяма национална трагедия. В основата на тези кампании е съжалението. Тези неща лежат на съвестта на всеки един от нас.

 

 

Аз вярвам, че в България може да има и други кампании. Кампании, които създават растеж. Които не мислят само за днес, а и за утре, каквато е и ДНК „Направи го за България“. В нея не решаваме на пожар някакви екзистенциални проблеми, а мислим и за утре. Ако само нещастието и съжалението могат да ни правят по-сплотени, тогава наистина е тъжно. Би трябвало някакви каузи, свързани с бъдещето, да ни обединяват повече“, сподели Андрей Арнаудов.

 

 

Според него въпросът за раждаемостта би трябвало да бъде национален приоритет, какъвто би могъл и трябва да бъде и този за образованието.

 

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Zx
Преди 1 година
0
Бездарници и демагози, директно, не символично.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени