Арестуваха двама пренасяли 101 000 евро на Капитан Андреево! Има ли афера с дрога? Вижте имената на бандитите

698
05 Юли 2018, 16:53


Агенти на ДАНС заедно със служители на Агенция „Митници“ са спрели крупна наркосделка, която ако бе се осъществила в България щяха да влязат 100 килограма хероин.

На 3 юли на граничния пункт Капитан Андреево са арестувани две лица, а в тях е намерена недекларирана сума от 101 000 евро. 90 000 са открити крити във фабрична кухина на автомобила им, а 11 000 евро в джобовете им. Кешът е бил в банкноти по 500 и 50 евро.

Задържаните са столичаните Стефан Г. и Димитър В. Разпитвани са от следователи, но са отказали да дадат обяснение за произхода на парите, нито за какво са предназначени. Арестът на двамата е осъществен, след като ДАНС са подали информация на митниците, че Стефан и Димитър ще се опитат да преминат границата с огромна сума пари.

Те са криминално проявени лица и според данни от МВР гравитират в структурата на известен наркобос от ромски произход, които вече има присъда за дрога.  Същият е подготвял сделка за 100 кг хероин. Дрогата е трябвало да бъде взета от Турция. Хванатите 101 000 евро на Капитан Андреево са били първата вноска по купуването й. Информация за аферата обаче е изтекла към ДАНС. Очаква се Стефан Г. и Димитър В. да пропеят и да станат свидетели срещу известния мафиот. Двамата и друг път са били използвани за мулета за пари и подобни сделки.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени