Дъщерята на Марта Вачкова иска да е като дядо си

1345
10 Септември 2017, 16:00


Рада Миладинова не е наследила професията на майка си и дядо си, но е попила много от тях и целенасочено се опитва да прилича на тях. Тази година тя завърши първи курс в Художествената академия специалност „Плакат”. Следвайки сърцето си и отдавайки се на таланта си да рисува, сбъдва детската мечта на майка си Марта Вачкова, научи HotArena.

И макар да черпи от нейния опит и житейска философия, Рада наскоро подчерта, че прилича много повече на дядо си Григор Вачков: „Много бих искала да бях срещала дядо си. Хората, които го помнят, ми казват, че по характер приличам на него. Баба все ми повтаря, че много бихме се разбирали”.
Рада сподели още, че често й казват, че визуално е наследила негови черти, но самата тя не ги открива много. А винаги искала да има неговите очи и тези на майка си: „Те са някак леко дръпнати и вдигнати нагоре. Като малка даже си ги дърпах и моите, защото исках да са като техните. Обаче за мен е много по-важно да приличам по характер на дядо си, понеже всички разказват за това, че е бил честен и добър човек”.

За него най-много е слушала от майка си и баба си – за неговото идване в София да следва в НАТФИЗ с дървен куфар, пълен с хляб; за бедното семейство, от което произхождал, да силния му диалект и как го приели пробно първата година. „Бил е толкова упорит и трудолюбив, че е оправил говора си за една година. Сега като гледам филмите с него, не мога да си представя, че е имал такъв голям проблем”, казва Рада.

Като малка тя се изявява в детска театрална пиеса, но винаги била много срамежлива. А иначе толкова много обича театъра, че миналата година когато трябвало да избира какво да учи, сериозно се насочила към сценографията. В последния момент обаче се отказала и избрала рисуването, с което се занимава от дете. Още в първи курс в Художествената академия й предлагат да изрисува марка по случай 85-годишнината на дядо си. Марката е в обръщение от месец май.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Сашо
Преди 1 година
0
Това момиче изглежда много възпитано и позитивно. Има харизма на дядо си и дано в живота я спохождат само сполуки!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени