Юлиян Вергов чупил двете си ръце , след като се сбил с крадец, трошил и двата си крака

1783
08 Април 2018, 14:02


Очевидна доза ирония има в това, че Юлиян Вергов многократно е влизал като пациент в операционни зали в столични болници, и факта, че играе доц. Виктор Банков, директорът на болница „Св. Кирил“ в хитовия сериал „Откраднат живот“. Актьорът е чупил двете си ръце и двата си крака. Наред с това е имал и други болежки. Така че има доста познания по медицина, най-вече по ортопедия и травматология, много преди да получи предложение да участва в сериала, научи HotArena.

„За съжаление, добре познавам операционните зали по болниците. Влизал съм може би над десетина пъти в ролята на пациент. Имал съм не една и две хирургически интервенции и не ми е било особено приятно, защото съм имал такива по цялото тяло - от горе до долу“, споделял е Вергов. 

Още като дете, бъдещият актьор станал редовен в „Пирогов“. Когато бил на 7, Юлиян си счупил ръката. Сложи ли му гипса и малко по-късно пак трябвало да бъде приет в болница. Този път, за да го оперират от апандисит. А малко след това пък взел, че счупил и крак.

Въпреки че е от актьорите, които не могат да се оплачат от липса на покани за участия във филми – родни и чуждестранни, Юлиян Вергов винаги е казвал, че театърът е голямата му любов. Затова не е чудно, че с колегите му Захари Бахаров и Владо Карамазов направиха компания, с която продуцират родни представления. Не е чудно и, че Юлиян Вергов е излизал на театрална сцена с гипсирани ръце, с патерици, със скъсан менискус… Не, не се наложило заради ролите. Обичаният актьор просто често се контузвал, което се случва още от детството му. Счупването на краката му довело до лична криза, тъй като възстановяването било изключително продължително. Освен това професията на Юлиян Вергов изисква постоянство и дългия отпуск е немислим.

„Единият си го счупих на сцената, на премиерата на „Дон Жуан”, а другия - след няколко месеца. Бях 4 месеца с патерици, много трудно се възстановявах, краката ми бяха станали тънки като цигари, бяха ми атрофирали мускулите, защото не стъпвах на краката си“, разказвал е Юлиян Вергов. Той ускорил възстановяването си с рехабилитации, като и след това продължил да поддържа форма с фитнес и плуване, пише "Уикенд". 

Двете ръце пък актьорът си счупил след като се сбил с крадец, който опитал да открадне касетофона от колата му. Юлиян е изтърпял и операция с местна упойка заради скъсан менискус: „Направиха ми упойката и като вкараха машинката, изкрещях, защото усетих нечовешка болка. Оказа се, че съм имал някаква кост в коляното, която по принцип се разпада още в бебешка възраст, но аз съм бил „късметлия” и при мен се е запазила. Лекарят каза, че през цялата си досегашна практика такъв случай вижда за пръв път. Та тази преграда е попречила на упойката да проникне и фактически са ми вкарали апаратчето без упойка. Болката беше неописуема, макар че аз държа на болка, толкова операции са ми правили“, споделя той. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени