Сузанита отива на съд! Орхан Мурад пак я защити: Това не е кражба, а взаимстване (Всичко за скандала)

1630
09 Август 2017, 12:31


След първия си хит, Сузи Мурад ще се сблъска и с първото си съдебно дело, узна HotArena.


14-годишната дъщеря на Орхан Мурад предизвика истински фурор в страната с песента си "Луцифер и Буда". Скоро след излизането й, обаче, в интернет се завъртя песен от далечната 1991г., която мелодия е почти едно към 1 с парчето на Сузи. Първоизточникът е на Dj Bizz и се казва "Амулет", а госпожица Мурад много добре знае за него. Явно нейният хит е стигнал далеч извън границите на страната, директно до продуцента на песента Том Прайс.


Господинът е отправил директно искане към най-големия канал за видеосподеляне в интернет Youtube да премахне клипа към песента на Сузанита. Това се случи мигновенно и "Луцифер и Буда" вече не може да се гледа в този сайт заради неуредени авторски права. Продуцентът оправи ясна закана към Сузи Мурад, че е готов да я изправи пред съда.


Той поиска всички средства, които тя е спечелила от песента, да бъдат преведена по сметка за благотворителна цел. Но, 14-годишната девойка няма никакво намерение да се предава без бой! Още повече, че зад гърба й плътно стои и нейният татко Орхан Мурад. Двамата са категорични, че няма никаква кражба и авторските права са уредени.


Сузанита се е свързала със създателя на музиката и го е уведомила, че смята да я изпозлва в свое парче. Той не просто не е имал нищо против, а бил бил трогнат, че има интерес към творчеството му. Госпожица Мурад е платила за два семпъла по 20 долара и до там сагата за нея и била приключена. Да, ама не!


Сега ще й се наложи да доказва правотата си вероятно и пред съда. Тя няма зад гърба си голям лейбъл, който да я защити, затова ще трябва да се оправят с баща й. Сузи е убедена, че всичко е една зле скалъпена провокация. А Орхан Мурад неколкократно повтори, че нейното не е кражба, а взаимстване на два семпъла при позволени до четири.


Изпълнителите са категорични, че все още парчето "Луцифер и Буда" не е генерирало приходи за Сузанита. Но, когато това се случи, те ще дадат половината на Том Прайс. Оказва се, обаче, че в този скандал има не само финансова и правна, но и морална гледна точка, пише "Телеграф".


Оригиналното парче "Амулет" имало много силна религиозна насоченост. Затова продуцентът не може да приеме почти на същата мелодия 14-годишната девойка да се кълчи провокативно полугола и да пее за Луцифер и Буда.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Не стига, че е неграмотна
преди 11 месеца
0
ами и баща и нагъл :D Братчет, мани го това от екрана бе, няма нужда от повече мирети, има достатъчно ;)
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
deeba
преди 11 месеца
0
MINDIL
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Иван
преди 11 месеца
0
Детето , ако може да се нарече така , е непълнолетно. Отговорност носят родителите .Без злоба ще се радвам на една голяма глоба/компенсация за използване на авторски права /защото това ще накара някои родители да се замислят къде е границата за насърчаване на децата.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени