Владо Карамазов крал банани, след като профукал парите си на екскурзия и просел манджа от улицата

1476
01 Април 2018, 14:00


Владо Карамазов далеч не е от родните звезди, които във върха на славата си са забравили що е мизерия и лишения. Актьорът съвсем наскоро си припомнил какъв е животът, когато си беден, гладен и никой не те познава, дочу HotArena.

Това се случило по време на негово пътешествие до Азия. Там за цели 4 дни Владо останал без пукната пара и се наложило да се храни с това, което непознати хора решат да му отпуснат. Успял по чуди да се оправи съсситуацията и след това да има интересна история, която да сподели с приятелите си в артистичните среди. Именно те обаче донякъде са и виновници за приключението му.

Случката се разиграла в Малайзия, където Карамазов попаднал с група авери. Те обаче имали различен от неговия план за обиколка и актьорът останал сам в Куала Лумпур. Това изобщо не го обезпокоило, защото Владо имал намерение да напазарува от един от най-големите пазари за менте стоки в Азия и да види повече от забележителностите в района. 

Актьорът си подготвил цял списък с желания. Като видял цените, очите му светнали като фенери. Освен това се изненадал колко добри са ментетата на пазара. Поставени до оригиналните не изглеждали изобщо зле. Започнал да пресмята: на майка си искал да вземе чанта, шал, портмоне, за брат си чанта, за приятелите от театъра - Захари Бахаров и Юлиян Вергов искал да вземе по един часовник. Нямало да им казва, че е менте, за да ги остави да го поносят и да свикнат с него. След това щял да се позабавлява, когато им гледа очите като разберат за измамата.

Уви, в края на историята измаменият обаче се оказва той. След като два дни обикаля пазара и купува всичко, което му хрумне, разглежда местните забележителности и решава да се сдобие с автентична малаизийска маска от дърво, Владо среща сериозни проблеми. Докато се пазари с поредния търговец, установява, че почти няма пари. Започва да се чуди къде са отишли пачките, с които е пристигнал – дали не ги е загубил някъде. 

Когато се прибира в хотела, започва да тършува за пари – къде е оставил банкнота, две, с които да събере за оставащите 4 дни в града. Вариантите му никак не са добри, защото няма средства в банковите си карти, няма и кой да му изпрати пари. Започва да се замисля дали да не разпродаде покупките си. В един пътеводител открива само толкова пари, с колкото да хване транспорт до летището след дни, но през това време няма никакви средства за храна. Тогава го осенила идеята да обикаля пазарите и да си изпроси нещо за хапване. Продавачите и без това щедро му предлагали да опита стоката им с надежда че ще купи.

„Седнах на леглото си и без никакво колебание, с докато ми се завиваше свят от глад, взех категоричното решение, че ще крада. Оправих се хладнокръвно и спокойно, но целеустремено, и тръгнах. Набелязах си и жертвата - огромна чепка зелени банани, които бяха закачени на въже. Продавачът влиза в магазина и усетих с цялото си тяло, че това е моментът. Направих спринт до сергията, хванах бананите и спринт до хотела”, разказва сагата си Владо. 

Уви, кражбата му е безсмислена, защото точно тези банани са зелени и не стават за ядене. Съвсем отмалял, за 4 дни актьорът няма какво да сложи в устата си, освен водата от хотела. Тя поне го спасява в жегата. Решава да пести сили и през останалия си престой остава в хотела, за да гледа филмите, които си е купил от пазара до деня на полета. Чак когато хваща самолета се успокоява, че на сагата му й е сложен край. В полета му не е включена храна, но веднъж докопал се до него, Владо вече е спасен, пише "Уикенд". 

„В самолета бях много щастлив. Толкова се радвах, че всичко свърши, че този кошмар отмина. В живота всичко дори и най-лошото нещо, отминава и се забравя. Това е приключение и до днес ме крепи, и се сещам за него в трудни моменти. Всичко отминава”, завършва разказа си Карамазов.  
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени