„Black Heaven“ от „Maria Queen Maria”– колекция на Мина Кайе, вдъхновена от крайностите и контрастите

699
03 Ноември 2017, 11:51


Дизайнерът облича четата на режисьора Виктор Божинов и писателя Милен Русков в хитовия филм „Възвишение“


13-тата поред колекция в историята на концептуалната българска марка „Maria Queen Maria” включва 23 модела, сътворени от контрастите. Колекцията есен-зима на познатата по цял свят марка е тематично озаглавена „Black Heaven“.

„Вдъхнови ме идеята за контраста като концепция – както черното контрастира с идеята за Рая. Контрастите и крайностите в живота ни, контрастът в деня и нощта, контрастът в черното и бялото, контрастът в характерите ни, контрастът дори в младостта и старостта. Опитах се да развия тази дуалност в моделите и да проверя как една дреха може да изрази, промени и прояви това“, споделя авторът на „Black Heaven“ Мина Кайе.


Новото лице на нейната марка MQM е Евелин Малезанова (ЕВА), която с името и излъчването си идеално представя моделите в колекцията.


Топ стилистката на български и световни кино продукции, както и на някои от най-успешните ТВ формати у нас, е част от екипа на дългоочакваната екранизация на романа на Милен Русков – „Възвишение“. Режисьорският кино дебют на Виктор Божинов тръгва на голям екран другата седмица, а предпремиерните му излъчвания събраха овациите на медиите, гилдията и зрителите.


Мина Кайе е костюм дизайнер и автор на визията на четата млади революционери – разбойници във филма. За продължилата повече от година работа по продукцията Мина споделя:


„Работа беше много, а снимачният процес труден, заради тежките терени. Но съм невероятно щастлива, че имах шанса да направя този филм, че получих това доверие. Виктор ми даде цялата свобода да творя и безусловно и ме подкрепяше за всяко мое революционно решение. Безкрайно съм доволна и щастлива от работата си. И истински вярвам, че хората, когато гледат филма, ще се потапят в един уникален свят и в историята, която пресъздадохме , ще усетят нашия ентусиазъм, енергията, желанието и хъса, с който сме направили филма.“


Мина Кайе е автор на визията в някои от най-успешните български и международни кино продукции, снимани у нас. През тази година тя създаде и реализира цялостната визия в дългоочаквания продуцентски дебют на Асен Блатечки - лентата „Бензин“, където е автор на визията на американския актьор Майкъл Медсън, познат от филмите „Глутница кучета“, „Дони Браско“ и „Кил Бил“. В „Бензин“ Мина облича и фронтмена на групата „Годсмак“ Съли Ерна.


Моделите с марката MQM се продават в бутици в Ню Джърси, Токио, Сеул, Кувейт, Сидни и Букурещ, както и онлайн на www.mariaqueenmaria.com и във всички по-известни световни платформи, като Etsy, Dawanda.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени