Equinox остават заедно и след Евровизия! +Разкритие: MIA D от „Гласът на България“ пее зад кулисите, а Бергендорф само си отваря устата

1996
10 Май 2018, 15:08


Жана Бергендорф е на крачка от голямата си мечта – да стане световна музикална звезда, видя HotArena.

 

 

След „Евровизия” тя остава да живее във Виена, ще записва албум с новата си група „Екуинокс” и най-вероятно ще направи шеметната кариера, която винаги е искала. Всичко това обаче ще бъде изградено върху лъжа. На конкурса в Лисабон иначе талантливата певица се изяви като най-обикновена буфосинхронистка, писа „Уикенд“.

 

 

Най-характерните женски вокали в българското парче „Кости” – фолклорните мотиви в него, не се изпълняват от звездата в групата, а от беквокалистката, която стои зад кулисите, извивайки глас в народни напеви. В това по принцип няма нищо нередно, още повече, че от БНТ не крият, че към „Екуинокс” са добавили още една дама, която не се вижда на сцената, но пък се чува и то така, че дава цвят на цялото парче.

 

 

Лошото е, че докато въпросната изпълнителка буквално остава без душа, за да извади тоновете, които се искат от нея, на сцената Жана отваря уста като риба на сухо, уж че всичко излиза от нейното гърло. „И какво стана сега? Жана Бергендорф вече е като певиците от соца – някой им пуска музиката, а те си отварят устата в такт”, хихикат зложелатели. 

 

 

В началото се очаквало самата Бергендорф да изпълни фолклорните мотиви. Оказало се обаче, че тя няма никакъв опит с българската народна музика и, каквото и да правела, не можела да се справи със задачата. Затова се наложило да се търси резервен вариант. Намерили го в лицето на все още слабо известната певица Мария Димова, представяща се с псевдонима Миа Ди. Тя направи силно впечатление в предишния сезон на „Гласът на България”, макар и да не стигна до финала.

 

 

За разлика от повечето си колежки, може да пее абсолютно всички стилове, включително и да рапира. Ето защо продуцентът Борислав Миланов решил да я вземе, като обаче предварително направил уговорката, че няма да я пусне на сцената. Това се налагало, за да не се провали идеята, заложена в „Екуинокс” – групата да символизира петте елемента, от които според митологията се състои святът. „Ако и ти си на сцената, елементите ще станат шест”, била логиката на продуцента. 

 

 

Въпреки всичко младата певица приела предложението му. Надявала се сегашното участие в сянка да й даде шанс и за нещо повече в някоя от следващите години. Така стана например с Владимир Михайлов, който миналата година беше беквокал на Кристиан Костов, а сега е сред звездите в „Екуинокс”. Представителят на Австрия – Сизър Самсън, също пя с Крис през 2017-а. Разликата обаче е, че Костов никога не се е правел, че изпълнява тяхната част от вокалите, за разлика от своята колежка Жана, която трупа точки не само от своя глас, но и от гласа на Миа Ди.

 

 

Това придава горчив вкус на иначе изключителното представяне на българите в конкурса. Другата неприятна подробност остава чуждото участие в групата. Колкото и да се добри двамата американци в нея, остава въпросът нямаше ли двама българи, които да изпеят солото? 

 

 

За всички фенове на „Екуинокс” добрата новина е, че групата няма да се разпадне след „Евровизия”. Петимата изпълнители остават заедно, очаква се да имат още общи парчета, а най-вероятно и концертни изяви не само в България, но и по света. Нищо чудно най-накрая да се сбъдне мечтата родината ни да се прочуе не само с оперните си изпълнители и с фолклора, но и със съвременната си музика. 

 


Големи намаления на качествени дамски стоки! Вижте в WomanShopКоментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
devil
преди 8 месеца
0
ми те всичките са провалени изпълнители нормално да положат още един напън
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени