Евгени Минчев: Маги Желязкова с кафеварка на китката и чанта каляска, Хранова изпревари Гери-Никол, Любо Киров - каре ли си, зюмбюл ли си + още и снимки

2039
05 Август 2017, 15:00


Гилотината на Евгени Минчев и тази седмица безмилостно „отсече“ главите на няколко популярни личности с модни прегрешения. Насладете се на остроумните и безкомпромисни коментари на лорда, за седмичната му рубрика във в. „Телеграф“.

ЖЕЛЯЗКОВА С ЧАНТА-КАЛЯСКА

Модната принцеса Маги Желязкова е имала трудна седмица, поне в избора си на облекло. Дали лятото или магнитните бури са довели до този сблъсък на идеи, някои от които могат да се намерят само в кошчетата на начинаещи шивачки, моделката държи в пълна тайнсвеност. Как би определил ти читателю, това провиснало парче плат, сякаш завеска между вагон-ресторанта и втора класа във влака за Мененкьово… Цвета е като на остърган в катастрофа тролей, оставен за боядисване, но дълго отлагано такова. Деколте с невинна история, опитва да промени историята на модата, но е срещнал парашут, в който се е влюбило и тези къдро-дантелки са първородната им щерка. Мисля си - колко е оригинално, че Желязкова е поставила кафеварка на китката си, а то – часовник с размерите на водомер. Красота, ама от някой сериал за извънземни. Шапката - посестрима на Гойко Митич, се е разположила като секретарка на шезлонг и отвисоко критикува заобикалящия я свят. Чантата - цяла каляска, стои встрани чакайки разпореждания от чорбаджийката си.

ХРАНОВА ИЗПРЕВАРВА ГЕРИ-НИКОЛ

Бузлуджа си е Бузлуджа и Марги Хранова е един подходящ артефакт там. Намирам, че изпълнителката на Устрем е прекалила в устрема си да постигне възрастта на Гери -Никол и е опитала с текстилна щедрост, която нагарча.  За какво и е на Хранова това зелено пищималче, освен ако не се кандидатира за зелената партия, каквато червената все пак не е… Възможно ли е г-жа Нинова да е поставила някакъв странен дрес код и Марги да се е престарала? Напращелите панталони описват гледка, която може да подържа паметника векове напред. От блузката се долавят характеристики, близки до разлят компот от вишни, върху мушама на хризантеми. Прическата е още една причина за използването на шапки, каквито биха и подхождали далеч повече от тази жълта фасадна боя. Ники Априлов е облечен като кротък фермер, пристигнал с автобус да се почерпи със съпартийци. Достолепна за един агроном риза, панталони за  молебен за дъжд, белоснежни обувки… Бих кръстил всичко това- Безгрижна Симпатия в Планината.

ЛЮБО КИРОВ - КАРЕ ЛИ СИ, ЗЮМБЮЛ ЛИ СИ?

Къде си брат? Откъде си купи това яко елече? Направо виждам новия хит на Гумени глави пред тази визия на Любо Киров, която поразява с планинарските си хрумвания, с швейцарските внушения и допира до васко-кецовия натюрел. Елечето, чиято симетричност води до фоточувствителна епилепсия, стряска неподготвеното око и то сиромашкото, не може да отчете наличието на къси бели ръкавки. То, хубаво ако Гумените глави напишат песен по тази снимка, но се чудя какво биха написали професорите Вучков и Любо Стойков, някой завъртян труд по естетична приложност на карираните фрагменти в съвременния свят, или научна студия на тема- Карираната ненаситност в иреалния свят на конструктивната дедуктивност на днешната естрада. Червените кецове и дънките- един размер по-широки, правят услуга на младото поколение изпълнители с пълната си неприложимост и абсурдност. Така да се каже, видени в толкова опасна близост, не вярвам да бъдат пожелани от някого.

САНТРА – ЕДИН ОБЪРНАТ МИНЗУХАР

Мисля, че съм виждал цвета на тази пола някъде… Дали не беше бебешко корито или леген , или пък някой сукман на Кралицата… Певицата Сантра изглежда като обърнат наобратно минзухар, подведен от лошите атмосферни условия, които тук са подчертани чрез силата на чифт ботуши, напредващи по силуета и. Бижута като пясъчни дюни, не могат да бъдат извозени даже с рикша. Как те не карат певицата да се олюлява, направо да падне от сцената? Дантелената блуза обръща за известно време кадъра в позитивен, но и там съществуват симптоми на модно лекомислие, развалящи работата. Прическата ала Фрида Кало, както и сходните с художничката черти, замазват положението, но грапавините от часовника и гривничката са незаличими поне засега. Лечението, което мога да предпиша за тази естетическа хабитуална констипация е поне по час на ден разлистване на списания, избягване на кварталите с пране по балконите и три пъти седмично чай с бисквити при Негово Величество, тоест при мен.

ЧЕРНО И БЯЛО В  ДИМИТРОВ СЕ ПРЕПЛИТАТ

Черно и бяло бе дрес кода на рождения ден на модния император Магдален Димитров. Самият рожденик, така помпозен и величествен, отново прояви чувството си за стил, съчетавайки възможно най-удачно инак обичайните цветове. Закачливи орнаменти, игра на баланс с цветовете и отлични физически данни, довършиха за Димитров портрета на един преуспял мъж, който се справя перфектно със суетата, без да и предлага годежен пръстен. Съпругата му Галя, негово вдъхновение и ориентир, потъва блажено в черно бялата хармония, донесла и сравнение с Одри Хепбърн и други модели на добрия холивудски стил. Бизнесдамата д-р Ружа Игнатова- част от почетните гости на събитието, разкри отношението си към дрес кода по един сърдечен и съблазнителен начин. Дрехата и- описание на средновековен и вълнуващ флирт, се спускаше по тялото и без полет, но и без леност . Някогашният модел Асдис Ран отговори на дрес кода единствено в черно.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Марио
преди 11 месеца
0
Дори Евгени Минетчев вече се изтърка, нищо ново и интересно не казва за никого...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени