И Марги Хранова с мизерна пенсия (Обичаната певица обидена от грозното отношение към нея и колегите й)

1741
02 Декември 2017, 10:48


Легендата в родната естрада Марги Хранова няма да има по различна съдба от колегите си, които се оплакват от мизерните си пенсии, разбра HotArena.


Дамата, която стана любимка и на младите зрители след участието си във ВИП Брадър, навърши 65 години и както си му е редът, е подала документи за пенсиониране. 


Но и тя, както колегите си, не може да докаже трудов стаж, тъй като бившият й работодател "Концертна дирекция" е проявил престъпна небрежност към изпълнителите си. 


Архивът на бившето държавно предприятие е запазен, но само частично. В него липсват данни за годините от 1970 до 1980, точно когато са най-силните концертни дейности на Маргарита Хранова.


Това е време, в което тя изнася концерти буквално всеки ден и то пред препълнени зали. Звездата е проверила каква ще бъде пенсията й. "Ще бъда бедна пенсионерка", обяснява тя. Затова и се е съгласила да участва във ВИП Брадър, за да подсигури старините си. 


"Като навърша 66 ще започна да получавам пенсия. И моята ще е 400 лв като на колегите, но се надявам някой да реши, че заслужавам повече. Обидно е това отношение към мен и колегите ми, защото сме донесли толкова пари на държавата. Знам, че се дават пожизнени пенсии на някои изпълнители, но не знам дали ще получа такава", откровена е легендата.


След излизането си от ВИП Брадър Марги се надява да поднови актьорската си дейност, предават от България днес
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Иванова
Преди 1 година
0
А аз като Начална учителка с 40 години стаж се пенсионирах на 61год. както е законно тая година и получих 380 лв Да не би да не съм работила ,а те всичките реват ли ревът и продължават да работят ,защото физически и емоционално са се запазели ,а ние сме изтормозени и болни от нерви и притеснения.И да спрат с това че са изгорели архивите ,те просто са си вземали парите на ръка и нищо не са внасяли.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
..........................
Преди 1 година
0
Така е госпожо Иванова,в тази държава на всички-всичко им е все малко! Наистина от гилдията на артисти и изпълнители има хора които мизерстват,но пенсииките като цяло са мизерна и срамна работа!Точно за Хранова да не пишат такива глупости,не е живела в мизерия,няма и да живее!Не се е съсипала от работа в живота си,но да не забравяме,че всеки си го знае........


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени