Камелия Тодорова прибрала 100 бона от Цветан Василев

1512
08 Февруари 2018, 16:00


Банковият аферист Цветан Василев е финансирал със 100 000 лева джаз певицата Камелия Тодорова, за да се яви популярната изпълнителка на президентските избори през 2011 г. като вицепрезидент на уж независимия кандидат Димитър Куцаров, научи HotArena.

Това става ясно от разсекретени документи от следствения отдел на Софийска градска прокуратура, съдържащи показанията на финансиста Бисер Лазов – човекът, който от името на Цветан Василев е раздавал безотчетни пари на политици, социолози, журналисти и обществени дейци. 
Лазов, управител на свързаната с Цветан Василев финансовата къща „Фина 5” е основен свидетел в процеса срещу мустакатия измамник. Именно той разкрива, че под давлението на укриващия се в Белград от правосъдието Василев, през 2011 г. е осигурил сумата от 2 милиона лева за кампанията на Димитър Куцаров за президент през 2011 г.

Куцаров се яви на изборите за президент в България през есента на 2011 г. с визитката на дългогодишен охранителен бос с близо 3000 души служители. Лъснатия бизнесмен с тържествена 24-каратова усмивка прохарчи баснословни суми за предизборната си кампания, като не слизаше от екран. Негово вице бе Камелия Тодорова, която е играла ролята на кандидат вицепрезидент срещу хонорар от 100 000 лева, платени по нареждане на Цветан Василев.
Срещу сумата от 2 милиона лева, похарчена от Димитър Куцаров за 40-дневна кампания, той получи едва 6989 гласа, или 0,21% от гласовете на избирателите. Даже кандидати като Алексей Петров, който тогава бе подсъдим като бос на бандата за рекет „Октопод”, събра повече гласове от Куцаров, показва безпристрастната статистика от вота, пише "Уикенд".

Остава загадка по каква точно причина Цветан Василев е решил да налее 2 милиона лева в кампанията на Димитър Куцаров и Камелия Тодорова.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени