Мариана Попова: Дъщеря ми е смазана от българското образование

https://hotarena.net/az-jenata/mariana-popova-dashterya-mi-e-smazana-ot-balgarskoto-obrazovanie HotArena.net
Мариана Попова: Дъщеря ми е смазана от българското образование

Мариана Попова обича да коментира наболели теми в социалната мрежа.

Този път засегна българското образование. Дъщеря ѝ Мария Магдалена е в осми клас и изпълнителката има преки наблюдения върху системата. Ето какво сподели тя: „Имам въпроси към Министерство на образованието, ако изобщо още функционира. Първият ми въпрос е: кой позволи децата да имат по 8-9 часа в някои от учебните дни? Детето ми е смазано от умора. Защо млада учителка пристига за преподавател по математика и споделя с децата, че този материал тя го е учила в първи курс в университета? Защо учат до 30 юни при положение, че отдавна са приключили с материала и последната част от месеца е агония и за деца, и за учители? Защо 12-ти  клас съществува? Ние, като учихме до 11-ти, не станахме ли хора?! Защо се чудите на слабите резултати на децата и гръмко ги съобщавате дори в новините? Вие не заразявате децата с любов към училището, а ги отвращавате!”

Мариана изглежда доста гневна в обръщението си. Някои от приятели ѝ във фейсбук я подкрепят, други са на различно мнение. Къдрокосата брюнетка открай време се стяга да емигрира и мечтае да напусне пределите на страната, но за нейно нещастие, все още е в България.

 

 

15 Коментара

неграмотна "певица" дава акъл

преди 2 седмици

кое как трябва да е...

Коментирай

Валери

преди 2 седмици

В голяма степен е права. Образователната система не е обърната с лице към ученика. Изпълнява държавни изисквания, а Държавата няма интерес от самостоятелни хора. Щом съществува паралелна образователна система ( частни уроци ) , значи държавната целенасочено не работи добре.

Коментирай

Емилия Михайлова

преди 2 седмици

И в пети клас не по-малко от 7часа, а един ден 8 часа. Прибират се в 14.30ч, а домашните прекалено много и така до 22часа.Децата са смазани.

Коментирай

Плачкова

преди 2 седмици

тая пача не спря да реве и да се оплаква! то от училище, то от държава, за пари.... да не би само твоето дете да ходи на училище? само че, ние работим, за разлика от теб!!!!

Коментирай

Verjinia

преди 2 седмици

Изчезвай по-бързо от Бг. В Бг се учат неща, които никога не се използват в живота. Правят дървени философи от децата и те не само се отвращават, но губят насладата от детството си. Държавата не функционира нормално. Не си губете времето, защото политиците ни са неграмотни и алчни за власт и пари. В близките 20 години няма бъдеще за младежта в Бг.

Коментирай

Димитрова

преди 2 седмици

Защото не е видяла как е във Франция. Синът ми е пред “ малката матура “ и знам за какво става въпрос ….

Коментирай

Зоя Георгиева

преди 2 седмици

Подкрепям Марта Попова Съгласна съм с теб. Искам промяна в образованието. Да се намали материала и да се отдели повече време за упражнения по всички предмети. Образованието трябва да е в крак с новото време. Да се усвоява материала в училище, А не "УЧЕТЕ В КЪЩИ" Стила на материала е академичен и неразбираем за учениците! 12 клас да се премахне. Само се губи още една година , Без практическа насоченост. В 12 клас пак частни уроци, Пак матурите. Учениците трябва да овладяват материала в училище, А не в къщи!

Коментирай

Зоя Георгиева

преди 2 седмици

Как така ще се обръщате' Неграмотна тевица@ Много е грамотна!. Тя има наблюдение от дъщеря и. Аз съм баба и уча с моите внуци , За са се справят. Помагам по всички предмети. Защото материала е на академичен стил и много термини са неразбираеми за 7 и 8 клас. Много подробности по всички предмети, и голям обем от подробности, Дати, Събития и т.н. След като ученика е 6 часа в училище е изморен и не може още 4 часа да учи в къщи Материала трябва така да се преподава, Че ученика да го научи в училище. А не да продължи още 6 часа да усвоява нови термини и да се мъчи по 3-4 предмета. Да се изисква от учителите! А не както казва внука- Учителите си гледат телефона и казват на учениците "четете!. Какъв е смисъла от тези учители? Само да прибират високи заплати" Искаме промяна и отговорност от всеки учител. Докога ще се търпят неадекватни учители! Контрол за всеки учител! Заплатата на учителя трябва да зависи от успеха на учениците!

Коментирай

Тодор

преди 2 седмици

У нас е най-хубавата образователна система. Можеш да си напазаруваш всичко, което искаш. За това е направено невъзможно трудно, за да се дава с радост.

Коментирай

Зоя Георгиева

преди 2 седмици

До кога ще мълчите родители? Пишете! Настоявайте за промяна! Защо е този 12 клас. Само теория безсмислица и частни уроци! Нищо допълнително не се учи в 12 клас. Моята внучка от Англия казва. Много сложно образование . Много материал и то 12 клас. Без практическо да е свързано. Нито специалност, Нито колеж, Нито език. В Англия се учи по малко и само основни неща по предметите и целия материал се усвоява в учебния час, Който продължава 50 минути. Всичко се учи само в училище. Промяна искаме!!!

Коментирай

Зоя Георгиева

преди 2 седмици

Родители, Не мълчат, Пишете!!! До кога частни уроци? Кога ще имаме адекватно образование в училище за нашите деца? Само заплатите ги интересува учителите! Искаме отговорни учители за нашите деца! Учениците са умни, Но учителите са далече от новата реалност.

Коментирай

ЖЕНА

преди 2 седмици

Много,много е права МАРИАНА ПОПОВА ! Съсипаха го това образование !КОЙто дойде на власт и хайде промени ! И с всяка година все по-неграмотни ученици !!!

Коментирай

Xyz

преди 2 седмици

Ми да заповяда в Мюнхен: държавна гимназия-9ч всеки ден без петъ (13:30), прибират се в16ч (станали са в6:15), домашни до 21:30 и така до 13.клас… хич да не се оплаква, има и по зле!

Коментирай

До Зоя Георгиева

преди 2 седмици

Зоя, darling ( нали си голямата англичанка ), ти първо помисли малко, а после се изказвай с такива дълги коментари! Учителите не вземат високи заплати! Ти заплата от има-няма 2000лв за висока ли я имаш при тези цени на стоки и услуги? Като си толкова веща по темата Англия - нали знаеш там какви са им заплатите? Там и една чистачка взема много повече от всяка българска учителка, а има много по-евтина храна, дрехи и консумативи. Пък и да не говорим колко нагли и отвратителни са днешните деца! Цялата държава е гнила ябълка, а всичко останало е просто резултат от лошото управление на тази държава. Ти едва ли си учила по много по-различна учебна програма едно време, а ето, че можеш да помагаш на внуците си. Знами си се научила на нещо. Аз съм живяла доста години в Англия и знам пък те колко са образовани! Монетата винаги има две страни и не винаги нещо е само хубаво или само лошо. Моля да се изказват и хора с повече опит зад граница!

Коментирай

До Зоя Георгиева

преди 2 седмици

*Значи си се научила на нещо.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.