Бременната Мариана Векилска изоставена от национал

22 Юни 2014, 12:14


Мариана Векилска пести пари да изучи дъщеря си в чужбина, тъй като нейният баща Георги Донков е спрял да плаща издръжката й. Бившият национал по футбол, с който журналистката имаше шестмесечен брак преди 20 лета, покривал част от разходите по Габриела до 18-тата й годишнина. Младата дама обаче вече е на 19 и със спестяванията на майка си ще търси късмета си зад граница, научи HotArena.net.

 

Преди 25 години тийнейджърката Мариана, която от две седмици е водеща на съботно-неделния сутрешен блок на Би Ти Ви, изживяла луда любов с нападателя на „Левски” Георги Донков. Преди да се решат на сватба, имали връзка 5 години. Подписът обаче се оказал грешка, след коят любовта им се разпаднала на парчета, пише в. „Уикенд“.

 

 „Изведнъж Георги се преобрази. Да се провали брака ни много повлияха родителите му. Бях бременна във втория-третия месец, когато се разделихме. Не можах да повярвам, че срещу мен е същият човек, който познавах от преди това”, казва Мариана. С Донков прекъснали връзка. Дори когато Векилска постъпила в родилното, футболистът не сметнал за нужно да отиде да види дъщеря си. След две години се присетил, че има момиче, но този факт не го впечатлил особено, още повече, че последвал трансфер в германския „Бохум”.

 

Все пак не може да се отрече, че от чужбина бившият национал започнал да изпраща известна сума за издръжка на Габриела, която обаче вече е пълнолетна. Тоест баща й не е длъжен да продължава да зарежда сметката на майка й.

 

„С Георги имахме щастлива връзка, преди да се роди Габи. Но беше детска любов. Когато забременях, бях прекалено млада, за да бъда майка. Аз самата все още бях дете. Живеех с мисълта, че семейният ни живот ще бъде една щастлива идилия, но когато той се сгромоляса, не ми беше лесно да преживея разбитите на пух и прах свои мечти”, казва Мариана.

 

И до днес дъщеря й Габриела се вижда изключително рядко с баща си. Двамата никога не са живяли заедно дори и за ден, тъй като след края на активната си футболна кариера, Донков остана в Германия и в момента се подвизава там като треньор.

 

На Запад поема много скоро и самата Габи. „Тя завърши гимназия и сега ще учи мениджмънт в чужбина. Икономиката я влече, макар че в моите представи я виждах като дизайнер или архитект”, споделя водещата на „Тази събота” и „Тази неделя”.

 

Но само един Господ знае как животът ще се завърти и в коя сфера ще се реализира дъщеря й. Както се случило и със самата Мариана. Преди да стане попадне в „Нова тв” след конкурс, Векилска била манекенка. Още преди това пък артистичността на Мариана дълго време я изкушавала да кандидатства във ВИТИЗ, дори посещавала подготвителни курсове при режисьора Никола Корабов. Актьорският й мерак обаче секнал малко преди изпитите.

 

Но в най-първите й месеци от живота й нищо не не предващавало, че Мариана ще изкарва хляба си като телевизионен журналист. Водещата се родила малокалибрена – 2.500 кг.

 

 „Майка ми изпаднала в ужас, защото зъбите са ми поникнали почти на година и половина. Страхувала се и дали въобще ще проговоря без зъби. Лекарката ми обаче я успокоявала: „Човек без зъби няма!”, разказва за бебешките си времена Мариана.

 

Тя е наследничка на прочутия род Векилски. Правнучка е на легендарния столичен пройдоха Борис Векилски. В своята младост бохемът бил нещо като нашия Христо Сираков-Стоте манекенки. Броят на жените му бил неизвестен, а гуляите из заведенията в Борисовата градина – всяка нощ до заранта. Брат на Борис бил знаменитият майор Георги Векилски , командващият непобедима конна дивизия в Първата световна война, на който е кръстена улица до Централния софийски затвор.

 

„Винаги съм се гордеела с родството си с майор Векилски. Израснала съм с неговите снимки – те се предават с едно сандъче през поколенията. Бил е безразсъдно смел и останал в историята с въвеждането на непозната бойна тактика. Отдаден на кариерата си, той не създал семейство и загинал едва 26-годишен. Неговият брат и мой прадядо Борис Векилски бил коренната му противоположност – абсолютен нехранимайка. Все пак накрай е избрал една от всичките си жени – Елена, дъщеря на министъра на железниците по онова време. Това обаче не го отказало от гуляите. Прабаба ми се поболяла от мъка и се споминала. След което той изпил всичките им пари и продал имотите в Ловеч и София”, разказва част от историята на рода Векилски Мариана.

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени