Ивана и Мисис България брутално изпързаляни!! С над 1 милион назад заради измамник (Всичко за драмата)

24 Август 2014, 15:00


Фолк певицата Ивана и Мисис България Паолина Петракиева са брутално прецакани с 1 милион лева от измамник, научи HotArena.net.

 

Двете буквално са заробени да изплащат парите до живот, и то хвърлени на вятъра.

 

Става въпрос за строителния предприемач Стоян Анастасов  – Джими Орфея, на който наскоро наложиха ефективна присъда от 3 години заради ДДС измами.

 

Към настоящия момент Паолина и Християн Петракиеви са изплатили 600 хиляди лева плюс лихви на кредитори, разкриват шокиращата сума хора от обкръжението на известното семейство.

 

Сагата им започнала през 2008 г. Христо, синът на собственика на затворения вече супермаркет „Елемаг” Божидар Петракиев поканил за кум на сватбата си своя дългогодишен и доказан, уж, приятел Стоян Анастасов.

Тържеството било пищно органазирано, неделния си футболен мач с Бистрица отложил тогавашния кмет Бойко Борисов, за

 

да бракосъчетае лично младоженците

 

в ритуалната зала на ул. „Московска”. После, купонът продължил до зори с вечните хитове на поп фолк иконата Ивана – подарък за младото семейство от кума Стоян.

Не след дълго, същият потърсил финансова помощ от Християн Петракиев. „Опитал да вземе кредит от банка, но му отказали. Под предлог, че трябва да купува асансьори за няколко строящи се сгради и парите му трябват спешно, за да получи Акт 16, Джимито се примолил на Петракиеви за заем от 300 хил. евро. Ицо не разполагаше с тези пари, но все пак, нали онзи му е кум, реши, че е длъжен да му помогне”, разказват запознати.

Благодарение на познанствата си в бизнес средите, съпругът на Паолина успял да събере сумата от няколко крупни предприемачи с уговорката да бъдат възстановени в рамките на 2 години плюс съответната лихва от порядъка на 40-50%

 

Два месеца, след като Петракиев предал парите на Джими Орфея, той преустановил плащанията. „Покрил се, престанал да си вдига телефона или в редките случаи, когато все пак е отговорял на позвъняванията, обещавал да започне да плаща”, разказват още източниците на „Уикенд”.

 

Няколко месеца по-късно кредиторите притиснали младото семейство заради кума им. Положението станало напечено, когато младоженците започнали да получата и заплахи. В положение на безисходица и за да си „купят” своята безопасност, те се заели да погасяват дълга на Анастасов. Включили се и родителите. Божидар Петракиев се принудил да продаде апетитен имот на Слънчев бряг, върху който днес успешно функционира луксозен хотел, за да погаси главницата.

„Поли и Христо бяха събрали от сватбата си 80 хиляди лева. Дадоха ги за лихви, които продълават да плащат и до ден-днешен. За жалост за кредита няма документи, така че и опита на Паолина

 

да получи съдействие от полицията

 

завърши без успех”, казват още близките на „Мисис България”.

Самата тя не бе особено сговорчива по темата, когато „Уикенд” я потърси за коментар. „Темата е много неприятна за нашето семейство. Мога да кажа единствено, че заради този човек, Стоян Анастасов, който като наш кум трябваше се грижи за семейството ни, ние започнахме семейния си живот не от нулата, а от минус нулата. Със съпруга ми сме много благодарни на родителите си, защото само те не ни изоставиха през всичките тези години. Ивана излезе най-скъпият сватбен подарък...,” изплака Петракиева.

Още по-лошата новина за нея и съпругът й е, че вероятността някога да получат обратно парите си от Анастасов е по-малка и от 0.01%, Едно на ръка, че кредитната сделка не е била узаконена и второ, че заради делата срещу Джими Орфея цялото му имущество е или ипотекирано, или запорирано.

 

Ужили и Ивана със 100 бона

 

Ивана, една от най-уважаваните фолк певици за всички времена, също е сред измамените от Стоян Анастасов известни персони. Случаят на айтозлийката е идентичен с този на сем. Петракиеви.

 

По приятелска линия и на юнашко доверие преди 3 години изпълнителката на „Шампанско и сълзи” заделиа 100 хил. лева от личните си спестявания, за да субсидира закъсалия бизнес на Орфея. Две години Ивана се спирала да си иска парите обратно, за да търговията от строителството на Анастасов да живне.

 

Когато преди година Ивана си потърсила стоте бона, отговорът на измамника бил, че не й дължи никакви пари. Дори напротив – тя трябва да му връща 20 хилядарки, които платил за нейно турне.

 

И интерес на истината началото на бизнеса на шарлатанина изглежда чисто. Преди кризата той успя за кратко време за вдигне десетки кооперация в Пловдив и Асеновград, и се наложи като строителен предприемач. Прякорът му Орфея тръгна след покупката на хотелския комплекс в град Куклен „Замъка Орфей”.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени