4000 души на рождения ден на Катя от „Ритон”

https://hotarena.net/laifstail/4000-dushi-na-rozhdeniya-den-na-katya-ot-riton HotArena.net
4000 души на рождения  ден на Катя от „Ритон”

„Този рожден ден ще го помня завинаги, завинаги!”, благодари Катя от „Ритон” на 4-те хиляди зрители в Зала 1 на НДК, пред които тя празнува, пеейки. Концертът им „Елате ни на гости – на рожден ден” започна с мелодията на най-известната българска песен за личния празник – „Честит рожден ден” на Мая Нешкова, с която са състуденти от Естрадния отдел на Консерваторията.

 

Докато бендът свиреше мелодията от Кирил Икономов, а вокалната група – празничния текст, „Ритон” изненадващо се появиха сред зрителите и обходиха редиците на залата. Останаха 2 часа и половина на сцената, без прекъсвания за гости или за почивка.

Катя и Здравко заложиха 100 процента песни от своя репертоар (без кавъри) и 100 процента на живо – в съпровод на групата им „Ангелите на Ритон”. Похвалиха се, че на барабаните свири Георги Марков-младши – син на Жоро Марков от „Щурците”. Изтъкнаха, че журналистът Драго Драганов е написал най-много текстове за тях, в които се изяснява любовта им и личните им взаимотношения.

Прозвучаха песни от последните им 3 албума, издадени не само на дискове, но и на грамофонни плочи с различен цвят на винила – червен, жълт и бял. От златните хитове бяха представени в нови аранжименти „Вечно се разделяме с нещо”, „Лятото”, „Изповед”, „Накъдето ми видят очите” и др. Бисовете бяха за „Джалма” и „Елате ни на гости”. Сред гостите в залата, изненадали ги с появата си след много години, бе балерина, танцувала с тях по участия в края на 80-те. Вокалистът на „Диана Експрес” – Илия Ангелов, също бе в публиката, в качеството си на автор на ново парче за „Ритон”, прозвучало премиерно.

Между песните музикалните домакини се впускаха в характерните за тях шеговити спорове и иронията за възраст и отминали години. Припомниха, че първият им голям концерт в Зала 1 на НДК е бил през 1998 г. и вметнаха, че някои от младите хора, с които сега работят, тогава не са били родени. Не може да се отрече обаче, че и двамата поддържат младежка кондиция в стайлинга, светоусещането и присъствието си.

„2025 година правим 50 години откакто се познаваме. Имаме чувството, че времето отлетя за миг”, споделиха дни преди концерта певците. „Изминали сме дълъг път, в който сме се срещали с много хора, работили сме заедно през цялото време. Имали сме и по-бедни години, живели сме под наем в продължение на 13 години. Имали сме години, в които ни се е налагало да работим в сферата на търговията – имахме магазини за кукли „Барби“ и козметика. Спечеленото от този бизнес инвестирахме в музиката си”, изповядаха още легендите преди най-специалния 18 март. Билетите за шоуто в София бяха разпродадени при цени от 100 до 40 лв. След рождения ден предстои и турнето на дует „Ритон“, което ще мине през градовете Сливен, Козлодуй, Пловдив, Шумен, Плевен, Варна, Бургас, Русе. Проявено е съобразяване с по-ниските доходи на хората в провинцията, затова цените там не са като в София.

Междувременно звездите довършват нов албум със заглавие „Счупеното носи щастие“, който ще излезе на диск, винилова плоча и флашка.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.