Дни преди да почине: Славчо Пеев обмислял да се върне на сцената СНИМКИ

https://hotarena.net/laifstail/dni-predi-da-pochine-slavcho-peev-obmislyal-da-se-varne-na-scenata-snimki HotArena.net
Дни преди да почине: Славчо Пеев обмислял да се върне на сцената СНИМКИ

*Стотици на поклонение в Сатирата

*Лили и Стоичков се сбогуваха със славния актьор

Да се върне на сцената е обмислял Славчо Пеев само няколко дни преди да почине. Това разкри пред "България Днес" драматургът на Сатиричния театър Богдана Костуркова. Там вчера бе поклонението пред знаменития актьор.

Светослав Пеев (1939-2024)

"Какво нещо е животът! Четири дни преди Славчо да си отиде, си говорихме по телефона и той имаше идеи да участва в спектакли. Казваше, че е по-добре, дори искаше да оставя бастуна. И... ни изненада", казва Костуркова.

Последното участие на Пеев бе в моноспектакъл в "Хепи Сатира" и бе съпроводено от бурни аплодисменти.

"Поклон пред теб и таланти ти, Славчо!"

Така голямата грандама на българската естрада Лили Иванова се прости с актьора Светослав Пеев вчера в Сатиричния театър. Примата изпрати бели рози с черна панделка на поклонението, което бе пред сцената на "смешната трупа".

Бойка Велкова сведе глава пред колегата си / Снимки: Пламен КОДРОВ

Калин Сърменов и млади актьори се простиха със Славчо

Борислав Захариев - Боби Турбото донесе алени цветя

Алекс Сърчаджиева имаше Славчо като втори баща

Стефания Кочева също се прости с актьора

За Тео Елмазов си е тръгнал последният мохикан на духа

Още в самото начало прощални думи за таланта и харизмата на покойния си колега изрече директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов. "За мен Славето беше приятел. Той е от изключителното поколение, което изгради не само Сатиричния театър, но изгради киното, телевизията, създаде съвсем друг тласък през годините на всички тези художествени идеи, които ние днес продължаваме. Наше задължение е да градим тези мостове и съвсем скоро ще сме готови със стол на името на Славчо Пеев, за да могат младите хора да се запознават с него и творчеството му. Такива столове има вече на основателите на Сатиричния театър, пред които всеки ден скланяме глава. Той беше великолепен човек и невероятна личност, поклон пред него", каза Сърменов.

Кирил Ефремов също сведе глава

Министър Кръстю Кръстев сподели, че си е отишъл един от последните достойни мъже

С Мариан Бачев приживе Славчо Пеев играеше

Ивайло Калоянчев се разплака като дете на поклонението

Тома Биков и Сърменов се поздравиха на входа

И Анета Сотирова дойде с цветя

Малко след това дойде и огромен букет от името на носителя на "Златна топка" и "Златна обувка" Христо Стоичков. "Сбогом, бате Славе, за мен бе чест", пишеше на панделката, обхващаща белите цветя. Букети изпратиха и от ФК "Локомотив", където приживе Славчо Пеев работеше.

"Толкова го обичах! Последният от голямото семейство на сатириците. Вълнувам се и нищо не мога да кажа повече. Обичах го като дъщеря, той мен също", каза през сълзи Александра Сърчаджиева. Думите й потвърди и Стефания Кочева, която допълни, че когато се е чувствала най-зле, Пеев й подавал ръка и с усмивка заедно минавали трудни текстове. "Даваше ми сила, кураж!", каза Кочева. "Той бе последният мохикан от най-големите", каза от своя страна и актьорът Теодор Елмазов.

Лили Иванова изпрати бели цветя

 

Катето Евро не сдържа сълзите си

Хайгашод Агасян не пропусна да сведе глава

"Голям театрал, изключителен човек - смирен, цялостен, знаеше какво прави, какво иска и как да си отстоява нещата. Той беше от истинските мъже на България." Това каза министърът на културата Кръстю Кръстев, който изпрати венец в памет на актьора.

Синът на Георги Калоянчев – Ивайло, се разплака като дете над затворения ковчег и успя да промълви: "За мен той беше като втори баща. Заедно работихме, постоянно се виждахме и извън театъра. За всеки имаше по една добра дума, една усмивка, все помагаше. Седеше ми зад гърба и аз се опитвах да му помагам", сподели, бършейки сълзите си, Ивайло.

Силвия Лулчева дойде с бели цветя

Албена Павлова се разплака като дете на поклонението

Стефан Мавродиев също дойде да се прости

Стотици изпратиха Славчо Пеев в последния му път

"Няма да плача пък аз! Толкова роли имахме заедно, така се шегувахме. Той имаше и едно забавно чувство за хумор, което само ние, актьорите от по-старото поколение, разбирахме. Сега ще му се усмихна, ще сваля кепето и ще кажа: "Поклон, г-н премиер! Айде към оня свят с усмивка!", каза актьорът Стефан Мавродиев.

"Каквото и да кажа, ще е малко за големия човек Славчо Пеев", каза Петър Вучков, който също е работил с актьора. С бели цветя дойде и актрисата Анета Сотирова, както и Силвия Лулчева, Катето Евро и много други.

Глава сведоха пред големия талант на Славчо Пеев и всички от трупата на Сатиричния театър.

Венци и цветя изпратиха от почти всички институции у нас.

Близките на Славчо Пеев ще направят постъпки той да бъде погребан в Алея на творците на Централните софийски гробища.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.