Икона пази президента Радев от катастрофи

https://hotarena.net/laifstail/ikona-pazi-prezidenta-radev-ot-katastrofi HotArena.net
Икона пази президента Радев от катастрофи

Белоградчишкият епископ Поликарп освети три новопридобити бронирани автомобила Mercedes, които Националната служба за охрана (НСО) добави към своя парк.

Всяка от тези луксозни машини е оценена на един милион лева без включен ДДС. Тези бронирани возила са предназначени за използване от високопоставени български държавни служители като президента, премиера и председателя на парламента, както и за транспортиране на чуждестранни им гости.

Тези придобивки целят да отговорят на спешните изисквания на държавната охранителна служба за изпълнение на нейните законови задължения, включително осигуряването на защита на официални чуждестранни делегации по време на техните посещения в България, както е предвидено в законодателството за НСО.

Трите лимузини бяха осветени лично от Белоградчишкия епископ Поликрап, викарий на Софийския митрополит. Той и преди е присъствал на тържества и чествания, свързани с президентската институция. Ритуалът по освещаването се е провел в гаража на НСО. Водосветите на автомобили нашумяха в последно време заради войната по пътищата и желанието на мнозина шофьори да се защитят от зли сили и беди. Цената на услугата обикновено е между 100 и 200 лв, казват свещеници.

Обикновено ритуалът се провежда като свещеникът изчита специална молитва. До автомобила се подрежда маса, върху която се слага съд със светена вода, евангелие и запалени свещи. На новите автомобили и на техните шофьори, които са служители на НСО, епископът е подарил икони за благополучие и молитвен спомен.

Освен че ще бъде защитена от лични беди и лоша енергия, лимузината на президента е бронирана срещу реални заплахи.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.