Каскадьорката Йори: Бях дубльорка на Катрин Макнамара в "Еър форс 1"

https://hotarena.net/laifstail/kaskadyorkata-yori-byah-dublyorka-na-katrin-maknamara-v-ear-fors-1 HotArena.net
Каскадьорката Йори: Бях дубльорка на Катрин Макнамара в "Еър форс 1"

Баба ми беше луда циркова артистка, аз съм пристрастена към адреналина

Наше момиче е правило каскадите в холивудския хит "Еър форс 1". Това е Йорданка Папалезова-Йори, която е била дубльорка на една от главните героини във филма, изиграна от Катрин Макнамара.

Това е първият по-сериозен ангажимент в киното на българската каскадьорка. Преди това Папалезова прави каскади главно в реклами и музикални клипове. По-късно участва в още няколко филма, но за тях в момента не може да говори.

"Нова съм в това и тепърва ми предстои да се сблъскам с много неща в тази професия, но със сигурност съм мотивирана да ги посрещна и да видя докъде ще стигна. Аз съм си адреналиново пристрастена още от съвсем малка. Занимавам се със спорт от 3-годишна и нито за момент не съм спирала, освен ако не се възстановявам от контузия", казва скромно Йорданка.

Баба й е била циркова артистка, занимавала се е главно със силова акробатика. Затова Йори предполага, че лудостта й е наследена от нея.

24-годишната Йори преди време се е занимавала главно с кънки и е ходила по състезания. Запалва се по паркур и фрирън. Това са градски спортове, при които идеята е да се придвижиш най-бързо от една точка до друга с подскоци, салта и премятания.

"Пусках видеа какво правя в социалните мрежи. Един каскадьор ме забеляза и ме извика да тренирам при него. Така започнах с тази професия", казва Йори.

Младата жена харесва каскадьорството и открива, че иска да се развива в тази сфера, защото това най-добре приляга на личността й.

"Все още съм начинаеща, има още много какво да науча за каскадьорството, но си вървя по пътечката и съм устремена напред", казва Йорданка.

В момента момичето се занимава с няколко неща - каскадьорство, паркур, кънки и видеография. Дори не може каже кое й е любимото занимание.

"Влюбена съм в движението и визуалните изкуства. Всяко едно от тези неща ми е чертало пътя на живота през различните моменти и ми е било приоритет, допълва тя. Момичето през тази година завърши висшето си образование по операторство в НБУ. Засне и първия си документален филм на тема уличните атлети, за техния живот и за това как те виждат градската среда. Филмът се казва "Улично движение" и съвсем скоро, през юни, ще има премиера в София, след което в две летни кина във Варна и в Царево.

"Филмът е режисиран, заснет и монтиран от мен, разбира се, и с помощта на екип от приятели", допълва Йори.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.