Нона Йотова ще оглави партия „Стефан Данаилов“?

https://hotarena.net/laifstail/nona-yotova-shte-oglavi-partiya-stefan-danailov HotArena.net
Нона Йотова ще оглави партия „Стефан Данаилов“?

Всеки момент предстои учредителната  конференция на политическа партия „Стефан Данаилов", твърди „България Днес“.

Приоритети в нейната програма са борбата за развитие на културата у нас, както и страната ни да настигне по всички основни показатели ЕС. Идеята за формация, която да защитава правата и интересите на българските певци, музиканти и хора на изкуството, хрумва миналата година на известния естраден текстописец и близък приятел на Емил Димитров Константин Пашкулев. Той я споделя с поп и рок ветерана Ицо Петрофф, разказа Пашкулев. Отначало двамата спрягали няколко имена на родни кино и театрални колоси за лого на партията. Накрая старите приятели се спрели на Стефан Данаилов. Петрофф има сантимент към Ламбо не само заради невероятните му качества, а защото е записвал парчета заедно с българския Ален Делон още през 80-те в студиото на покойния маестро Найден Андреев в БНР.

„Ламбо беше много почтен човек, много коректен, винаги държеше на думата си, беше удоволствие да се работи с него“, каза Ицо Потрофф.

„След като разговаряхме с десетки колеги от музикалната и актьорската гилдия, разбрахме, че  те желаят да видят начело на партията Нона Йотова. Тя им се струва подходяща не защото като Стефан Данаилов е свързана с БСП, а защото съчетава в себе си певеца и актьора. Две в едно, какво по-добро от това!“, поясни рок ветеранът.

Пак след „анкета“ в двете съсловия се откроил и вторият най-пред-почитан от актьори, музиканти и певци претендент за шефското място - комичката Албена Михова, допълни фронтменът на бандата „Татко Кристофър“.

Третият човек, чиято кандидатура ще бъде издигната на учредителната конференция, е китаристът Тони Бочев, който наскоро бе избран за председател на една от първите съсловни организации на музикантите у нас след 10 ноември - „Арт Рок център“. Петрофф е категоричен, че най-вероятно ще бъде почетен председател на ПП „Стефан Данаилов", като се

Още когато инициативата за формирането на такава партия бе в зародиш, срещу нея скочи актрисата Ирен Кривошиева, майка на единствения биологичен син на Стефан Данаилов - Владимир.

Няма да позволим с Владимир, който е наследник на Стефан, да употребяват по този начин името на баща му!", категорична бе Кривошиева. В крайна сметка се оказа, че нито тя, нито Владимир Данаилов притежават монопол върху името на Ламбо и най-прясното формирование на новия политически небосклон у нас ще се сражава за място под слънцето под названието „Стефан Данаилов“.

Самата Нона Йотова отказа коментар по темета.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.