Ваня Червенкова за експедицията край Кайлаш: Видях с очите си кака смъкват трупове!

https://hotarena.net/laifstail/vanya-chervenkova-za-ekspediciyata-kray-kaylash-vidyah-s-ochite-si-kaka-smakvat-trupove HotArena.net
Ваня Червенкова за експедицията край Кайлаш: Видях с очите си кака смъкват трупове!

„Видях как смъкват труповете от маршрута“, разказва бизнесдамата Ваня Червенкова, която е била свидетел на смъртни случаи на екстремно приключение по Тибетските планини. Червенкова беше на поклонничество на най-свещената планина на света хребета Кайлаш. Хиляди хиндуисти, будисти и джайнисти от Индия, Китай и други държави правят обиколка около планината пеша, която се счита като свещен ритуал - свещената Кора. Ваня, обожаваща източните религии и философии, също е грешила да участва в тази понякога смъртоносна церемония.

 

Ваня споделя, че, това да има жертви по пътя около Кайлаш не е необичайно. „Статистическите данни сочат, че средно в годината по времето на Свещената Кора умират по 20 души“, посочи притеснителните числа приключенката и допълни статистиката със зловещ факт: „Индийците пък смятат, че ако умреш тук, директно отиваш в Рая. Някои идват умишлено да умрат около Кайлаш, затова през последните години им е разрешено да правят Кората единствено индийци с чужди паспорти.

Обиколката около шестхилядника, който е забранен да се изкачва, е дълъг 53 км с най-висока точка 5700 м и денивелация на маршрута над 1000 м! Ваня е извървяла целия път пеша, както всички други поклонници. Бизнесдамата се е готвела доста време за свещената обиколка.

„Дълги години се подготвях за това пътуване и едва сега се почувствах готова,  за да се срещна с всички предизвикателства. Аз сбъднах своята мечта! Измолих се за каквото и за когото исках!“ Блондинката, която оцелява след брутална стрелба във Варна преди 21 години, е станала силно вярваща в различни духовни практики, но подчерта, че не прави този ритуал, за да смени религията си.

„Тук съм не за да приемам тяхната религия, а за да осъзная част от тяхното учение и да си дам лично отговори на някои въпроси“, казва Червенкова.

Условията на пътя съвсем не са безопасни. „Всичко е адски просто и много мизерно, вонята е ужасяваща. Няма защо да идеализираме нищо, но никой тук не очаква и повече. Спим в тежки условия, но вечер сме без вода и светлина...“, разказва за липсата на основни нужди в местата, където отсяда.

На свещеното място Ваня също сподели, че забелязва свръхестествени неща, които се случват около нея: „В пълнолунието спря да ми работи часовникът, снимките, които правя, излизат странни, получавам необяснимо главоболие. Дали е молекулата на духа, дали са древните сомати, дали това е писано... но всичко е анормално“, завършва Червенкова, която е споделяла, че е имала допир с други измерения и преди.

1 Коментара

екмекзис пехливан

преди 2 седмици

изрод

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.