Васил Найденов оплаква българските пенсионери

https://hotarena.net/laifstail/vasil-naydenov-oplakva-balgarskite-pensioneri HotArena.net
Васил Найденов оплаква българските пенсионери

„Мъчно ми е за всички пенсионери в България, защото повечето, които нямат подкрепа от близките си, се мъчат и едва свързват двата края. Цените в магазините са изключително високи за повечето възрастни хора и неведнъж съм виждал как си броят паричките с тъга, преди да влязат в да ден магазин, за да пазаруват. Това сподели пред „Ретро“ музикалният ас Васил Найденов.

По думите му е време нещата в страната ни да се променят и поради тази причина е абсолютно категоричен, че ще гласува на предстоящите избори.

Припомняме, че Васил Найденов, както и други над 100 големи музиканти, които са без пукнат лев пенсии, вече ще получават пожизнени месечни пенсии от държавата, след като това бе гласувано от парламента през март. Става дума за творци, работили на щат към Държавно обединение „Музика“, чиито документи за трудов стаж не присъстват в архивите. Причината за липсата на документите е пожар, при който изгарят архивите.

За разлика от мнозина Васил Найденов не се жалва за себе си и за това колко малко пари получава, тъй като все още е засипан с музикални ангажименти. Той обаче е искрено притеснен за свои колеги, които вземат още по-малко пари от него.

„Това не е справедливо. Всички ние сме се трудили толкова много години и за мен е подигравка мои колеги, огромни таланти, да не могат да се справят с бита“, коментира Найденов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.